Κασσαβέτεια: Κρατούμενος αυτοτραυματίστηκε για να αποφύγει εργασίες

Κασσαβέτεια: Κρατούμενος αυτοτραυματίστηκε για να αποφύγει εργασίες

Αυτοτραυματίστηκε χτυπώντας το κεφάλι του

στον τοίχο, νεαρός κρατούμενος στις αγροτικές φυλακές Κασσαβέτειας, για να αποφύγει εργασίες που κάνουν οι κρατούμενοι στο συγκεκριμένο κατάστημα κράτησης, ενώ ήπιε και μικρή ποσότητα χλωρίνης, αν και δεν προκύπτει νοσηλεία του στο Νοσοκομείο Βόλου.
Το περιστατικό έγινε τον Νοέμβριο και το συμβούλιο της φυλακής, που εξέτασε την υπόθεση χθες, αποφάσισε ότι ο νεαρός κρατούμενος είναι ένοχος για τον αυτοτραυματισμό του και τον τιμώρησε με βαθμούς ποινής.
Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, πρόκειται για έναν νεαρό ηλικίας 20-25 χρονών, κάτοικο του οικισμού ρομά Σοφάδων Καρδίτσας, ο οποίος μαζί με ανήλικους ομόφυλούς του είχαν κάνει τέσσερις κλοπές και τέσσερις απόπειρες σε καταστήματα του Βόλου τον Ιούλιο του 2020. Ο νεαρός είχε συλληφθεί μετά από ένταλμα του ανακριτή τον Νοέμβριο και κατηγορείται για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής, σε βαθμό κακουργήματος.
Σύμφωνα με πληροφορίες, μπαίνει για πρώτη φορά στη φυλακή και ο αυτοτραυματισμός του έγινε τις πρώτες μέρες της κράτησής του που ήταν πολύ αγχωμένος και φέρεται να σκεφτόταν ακόμη και την αυτοκτονία. Ο αυτοτραυματισμός του και η κατάποση μικρής ποσότητας χλωρίνης έγινε για να αποφύγει την υποχρέωση της εργασίας που έχουν οι κρατούμενοι στην Κασσαβέτεια και για το λόγο αυτό παραπέμφθηκε για πειθαρχικό αδίκημα.

πηγή: www.magnesianews.gr