Καταδυτικό ντουέτο Ρουβάς - Αγοραστός στην Αλόννησο στα εγκαίνια του υποβρύχιου μουσείου Περιστέρας

Καταδυτικό ντουέτο Ρουβάς - Αγοραστός στην Αλόννησο στα εγκαίνια του υποβρύχιου μουσείου Περιστέρας

Με τον Σάκη Ρουβά, πιθανόν και την Αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας κα Δωροθέα Κολυνδρίνη και τον Δήμαρχο Αλοννήσου κ. Πέτρο Βαφίνη, θα καταδυθεί το Σάββατο 1η Αυγούστου ο Περιφερειάρχης κ. Κων,. Αγοραστός στο πρώτο στην Ελλάδα υποβρύχιο μουσείο στην Περιστέρα Αλοννήσου.

Στα εγκαίνια του «Παρθενώνα των ναυαγίων», θα παραστεί η Υπουργός Πολιτισμού κα Μενδώνη

 Το αρχαιότερο στον κόσμο ναυάγιο το οποίο μπορεί κάποιος να επισκεφτεί, το ναυάγιο της Περιστέρας – ισάξιο σε μοναδικότητα με τον Παρθενώνα- θα λειτουργήσει από την επόμενη εβδομάδα προσελκύοντας λάτρεις των ναυαγίων και των καταδύσεων από όλο τον κόσμο.

«Επανεκινήσαμε τη δουλειά πολλών αρχαιολόγων, βραβευτήκαμε με δυο ευρωπαϊκά βραβεία και είμαστε περήφανοι για τον «Παρθενώνα των ναυαγίων» που η αξιοποίησή του θα αλλάξει την εικόνα της Αλοννήσου και των νησιών μας. Η Θεσσαλία μπαίνει στον παγκόσμιο χάρτη του τουρισμού, του διαφορετικού και ποιοτικού τουρισμού. Η διαφορετικότητα θα φέρνει στο εξής την επισκεψιμότητα» έχει τονίσει ο κ. Αγοραστός, επισημαίνοντας πως παράλληλα με την τουριστική αξιοποίηση της περιοχής, το ναυάγιο και θα αναδειχτεί και θα προστατευτεί καθώς στο παρελθόν έχει λεηλατηθεί.

https://myvolos.net