Κινητοποίηση στο Κέντρο Υγείας Αλμυρού με αφορμή την παγκόσμια ημέρα υγείας

Κινητοποίηση στο Κέντρο Υγείας Αλμυρού με αφορμή την παγκόσμια ημέρα υγείας

Δελτίο τύπου Αγροτικού Συλλόγου Αλμυρού Σούρπης και ομάδα γυναικών Αλμυρού (μέλος ΟΓΕ)

Σήμερα Τετάρτη 07/04/2021 στις 10:00 π.μ. πραγματοποιήθηκε κινητοποίηση στο Κέντρο Υγείας Αλμυρού από τον Αγροτικό Σύλλογο Αλμυρού και την ομάδα γυναικών Αλμυρού με αφορμή την παγκόσμια ημέρα υγείας και ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της ΟΕΝΓΕ για πανελλαδική δράση σωματίων, συλλόγων, φορέων και εργατικών κέντρων.
Υψώσαμε τη φωνή μας καταγγέλλοντας την εγκληματική πολιτική της κυβέρνησης που ένα χρόνο τώρα κουνάει το δάκτυλο στο λαό καλλιεργώντας την ατομική ευθύνη για να κρύψει τις δικές της τεράστιες ευθύνες για τη διαχείριση της πανδημίας. Ήρθαμε σε επαφή με τους εργαζόμενους του Κέντρου Υγείας που από πρώτο χέρι κάθε μέρα βιώνουν την πολιτική της εμπορευματοποίησης της Υγείας, την αντίληψη του κόστους - οφέλους που ακολουθούν όλα τα αστικά κόμματα και είναι στρατηγική της Ευρωπαϊκής Ένωσης και έχει ολέθριες συνέπειες για το λαό και το δικαίωμά του στην Υγεία.

Απαιτούμε :

•    Άμεση επίταξη του ιδιωτικού τομέα υγείας (χειρουργείων, κλινών ΜΕΘ, εργαστηρίων κ.λπ.) και ένταξη του στο κρατικό σχέδιο για την αντιμετώπιση της πανδημία. Άμεση επίταξη των ιδιωτικών διαγνωστικών κέντρων για τη δωρεάν διενέργεια μαζικών τεστ μοριακού ελέγχου.
•    Άμεση επάνδρωση σε οδηγούς ασθενοφόρων στο Κέντρο Υγείας Αλμυρού.
•    Άμεσα μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για τη στελέχωση του δημόσιου συστήματος υγείας. Καμία απόλυση! Μονιμοποίηση των συμβασιούχων.
•    Ενιαίο αποκλειστικά δημόσιο δωρεάν σύστημα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, με δημιουργία νέων Κέντρων Υγείας, πλήρως στελεχωμένων και εξοπλισμένων.
•    Εξασφάλιση των απαραίτητων μέσων και μέτρων προστασίας στους χώρους δουλειάς και εκπαίδευσης. Δωρεάν μαζικά και επαναλαμβανόμενα τεστ για όλο το λαό από εξειδικευμένο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. Εντοπισμός – απομόνωση κρουσμάτων, ιχνηλάτηση των επαφών τους και καταγραφή των επιδημιολογικών δεδομένων.

Αγροτικός Σύλλογος Αλμυρού-Σούρπης
Ομάδα Γυναικών Αλμυρού