ΚΚΕ: «Άμεσες και στο 100% αποζημιώσεις, αποκατάσταση των ζημιών, υλοποίηση έργων πρόληψης»

ΚΚΕ: «Άμεσες και στο 100% αποζημιώσεις, αποκατάσταση των ζημιών, υλοποίηση έργων πρόληψης»

Εικόνες απερίγραπτης καταστροφής

στο οδικό δίκτυο, σε υποδομές, καλλιέργειες, και άλλες εγκαταστάσεις αντίκρισε το κλιμάκιο του ΚΚΕ, με  τον Σάββα Τσόγκα, επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Αλμυρού και δημοτικό σύμβουλο και τον Γιώργο Σώμο, δημοτικό σύμβουλο με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», στην περιοδεία που πραγματοποίησαν το προηγούμενο Σάββατο στις περιοχές του Δήμου Αλμυρού που χτυπήθηκαν από την πρόσφατη κακοκαιρία.
Το ΚΚΕ διαρκώς θέτει και διεκδικεί έργα αντιπλημμυρικής, αντιπυρικής προστασίας και αντισεισμικής θωράκισης. Δυστυχώς, όμως, η Μαγνησία αποδείχτηκε ακόμη μια φορά ανοχύρωτη. Οι πρόσφατες καταστροφικές πλημμύρες έρχονται να προστεθούν  στις αμέτρητες ζημιές στη Ζαγορά – Μούρεσι, στη Σκιάθο και στη Σκόπελο, κ.ά, είναι αποτέλεσμα της χρόνιας εγκατάλειψης και της έλλειψης των αναγκαίων αντιπλημμυρικών έργων.
Έχει κυλήσει πολύ νερό στο αυλάκι τα τελευταία χρόνια. Έχουμε θρηνήσει ανθρώπινες ζωές, καταστράφηκε το βιός χιλιάδων ανθρώπων σε πολλές περιοχές της χώρας. Είναι αδιανόητο να χάνονται ζωές, να πνίγονται στις λάσπες τα λαϊκά σπίτια, να γίνονται ποτάμια οι δρόμοι και να γκρεμίζονται γέφυρες σαν τραπουλόχαρτα. Είναι τουλάχιστον κοροϊδία το να αποδίδεται αυτή η κατάσταση απλά στα έντονα καιρικά φαινόμενα αφού είναι απόρροια της εγκληματικής πολιτικής όλων των αστικών κυβερνήσεων της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ, που δεν φρόντισαν να σχεδιάσουν και να θωρακίσουν με σύγχρονα αντιπλημμυρικά έργα και υποδομές, να οργανώσουν την πολιτική προστασία και όλες τις υπηρεσίες, ώστε να αντιμετωπίζουν αυτά τα προβλήματα που δημιουργούν τα καιρικά φαινόμενα. Μεγάλες είναι και οι ευθύνες των στελεχών τους στην Περιφέρεια και στο δήμο, που συνέργησαν σ’ αυτές τις πολιτικές και δεν έχουν σε πρώτη προτεραιότητα τα αναγκαία αντιπλημμυρικά έργα.
Η πρόοδος της τεχνολογίας και της επιστήμης είναι ικανή να αντιμετωπίσει τις συνέπειες των καιρικών συνθηκών με ανάλογη πολιτική πρόληψης και τα σύγχρονα αντιπλημμυρικά, αντιδιαβρωτικά και αντιπυρικά έργα που πρέπει να γίνουν. Όμως για τη δική τους πολιτική αυτά τα έργα "κοστίζουν" και δεν αφήνουν επιχειρηματικό κέρδος κι άρα δεν επιλέγονται! Αυτές τις επιλογές πληρώνει ο λαός, ακόμα και με τη ζωή του.
Η ΤΕ Μαγνησίας του ΚΚΕ καλεί τους εργαζόμενους, τους μικρομεσαίους αγρότες και επαγγελματίες να οργανώσουν από τα κάτω τον αγώνα της προστασίας της ζωής τους και των περιουσιών τους. Όχι άλλος χρόνος χαμένος. ΤΩΡΑ λαϊκή οργάνωση και αντεπίθεση, για έναν δρόμο ανάπτυξης που θα έχει στο επίκεντρο την ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών. Οι κομμουνιστές (εκλεγμένοι στην Περιφέρεια και στο δήμο με τη Λαϊκή Συσπείρωση), ήταν από την πρώτη ώρα και θα συνεχίσουν να βρίσκονται κοντά στον λαό σ’ αυτή τη δύσκολη κατάσταση που αντιμετωπίζει, διεκδικώντας λύσεις στα προβλήματα, στηρίζοντας τις διεκδικήσεις για άμεσες και στο 100% αποζημιώσεις, αποκατάσταση των ζημιών, υλοποίηση έργων πρόληψης για παρόμοιες καταστάσεις και θα συνεχίσουν να δίνουν καθημερινά τον αγώνα τους και να προβάλλουν τα δίκαια αιτήματα των δημοτών μας.