ΚΚΕ για την τραγωδία στον Αλμυρό: Διασφάλιση των προϋποθέσεων για την ασφαλή ψυχαγωγία των παιδιών

 ΚΚΕ για την τραγωδία στον Αλμυρό: Διασφάλιση των προϋποθέσεων για την ασφαλή ψυχαγωγία των παιδιών

«Διασφάλιση των προϋποθέσεων για την ασφαλή ψυχαγωγία των παιδιών»
Οι πρόσφατες αποκαλύψεις για το τραγικό γεγονός με το θάνατο του 13χρονου κοριτσιού στο λούναπαρκ στον Αλμυρό προκαλούν σοβαρά ερωτήματα για το καθεστώς κάτω από το οποίο λειτουργούν οι ιδιωτικές υποδομές διασκέδασης για μικρά παιδιά.

Οι πληροφορίες ότι το συγκεκριμένο παιχνίδι «χαλί», σύμφωνα με μαρτυρίες των γονέων κοριτσιού που είχε τραυματιστεί το 2009 στη Χαλκίδα και του δικηγόρου της οικογένειας, είχε κριθεί επικίνδυνο για ανηλίκους με σχετική δικαστική απόφαση, αποδεικνύει ότι υπάρχουν πολλά κενά στονομοθετικό πλαίσιο για τους μηχανισμούς ελέγχου, για την ύπαρξη του κατάλληλου εξειδικευμένου επιστημονικού και τεχνικού προσωπικού ώστε να γίνονται οι απαραίτητοι έλεγχοι ασφαλείας και να δίνονται οι ανάλογες άδειες λειτουργίας σε εγκαταστάσεις λούναπαρκ και σε παρόμοια διασκεδαστικάπαιχνίδια και παιδότοπους.

Επιπλέον αναδεικνύονται, για ακόμη μια φορά, οι σοβαρές ελλείψεις που υπάρχουν σε δημόσιους και δωρεάν χώρους για την ψυχαγωγία και διασκέδαση των μικρών παιδιών, καθώς επίσης και η επικινδυνότητα της εμπορευματοποίησης και του κυνηγητού του κέρδους από τους ιδιώτες, αφού δενδιασφαλίζονται οι απαραίτητες προϋποθέσεις, ώστε τα παιδιά να μπορούν να ψυχαγωγούνται με ασφάλεια.
Η Τ.Ε. Μαγνησίας του ΚΚΕ εκφράζει τα ειλικρινή της συλλυπητήρια στην οικογένεια του παιδιού.Απαιτούμε άμεσα να διερευνηθούνοι αιτίες του τραγικού αυτού δυστυχήματος, για να αποδοθούν οι ευθύνες για το άδικο χαμό του μικρού κοριτσιού.