Κλιμακωτή επιδότηση 330.000 δανειοληπτών α’ κατοικίας λόγω κορωνοϊού

Κλιμακωτή επιδότηση 330.000 δανειοληπτών α’ κατοικίας λόγω κορωνοϊού

Τρόπους προκειμένου να μη δημιουργηθεί μια νέα γενιά «κόκκινων» δανείων και να ενισχυθούν όσοι δανειολήπτες πλήττονται από την κρίση, αναζητά το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης. Το σχέδιο που βρίσκεται στο τραπέζι και συζητείται με τους θεσμούς, προβλέπει την κλιμακωτή επιδότηση των δόσεων, υπό όρους και συγκεκριμένες προϋποθέσεις.

Περίπου τριακόσιες τριάντα χιλιάδες δανειολήπτες αναμένεται να μπουν στο πρόγραμμα γέφυρα επιδότησης δόσης δανείου από τον Ιούλιο.

Δικαιούχοι είναι φυσικά πρόσωπα και ελεύθεροι επαγγελματίες που έχουν δάνειο με υποθήκη την πρώτη κατοικία.

Στο πρόγραμμα μπορούν να μπουν τόσο «κόκκινα» δάνεια όσο και «πράσινα» δάνεια αυτά δηλαδή που μέχρι τις 29/2 είχαν ανώτατη καθυστέρηση 90 ημέρες.

Για τους «κόκκινους» δανειολήπτες θα ισχύουν τα ίδια εισοδηματικά κριτήρια που ισχύουν και για το υφιστάμενο πλαίσιο, δηλαδή μέγιστο εισόδημα για μονογονεϊκή οικογένεια 12.500 και αξία ακινήτου 130.000 ευρώ.

Σύμφωνα με νομικούς όσοι δανειολήπτες πληρούν τα κριτήρια για να μπουν στο ισχύον πλαίσιο της προστασίας της πρώτης κατοικίας, θα πρέπει να προτιμήσουν να ενταχθούν στο ισχύον πλαίσιο.

Σύμφωνα με το σχέδιο της κυβέρνησης το μέγιστο ποσό επιδότησης για τους τρεις πρώτους μήνες θα φθάνει το 90%, το οποίο θα μειώνεται στα επόμενα τρίμηνα. Στόχος της κυβέρνησης είναι το σχέδιο να διαρκέσει μέχρι και το Μάρτιο του 2021.

www.megatv.com/