Κορονοϊός: Δραματικό 24ωρο - Κατέληξαν άλλοι 4 ηλικιωμένοι

Κορονοϊός: Δραματικό 24ωρο - Κατέληξαν άλλοι 4 ηλικιωμένοι

Τους 278 φτάνουν πλέον οι νεκροί στην Ελλάδα καθώς τις τελευταίες ώρες κατέληξαν 3 γυναίκες και ένας άντρας. Η μία από το γηροκομείο στο Ασβεστοχώρι.

Αυξάνεται δραματικά ο αριθμός των συμπολιτών μας που χάνουν τη ζωή τους από επιπλοκές του κορονοϊού, καθώς πριν λίγο έγινε γνωστό ότι 4 ακόμα άνθρωποι που νόσησαν από τον ιό κατέληξαν κατά τη διάρκεια της νύχτας μέχρι σήμερα πρωί

Ειδικότερα, πρόκειται για μια 94χρονη κατέληξε στο Νοσοκομείο της Μυτιλήνης ενώ έπασχε από υποκείμενα νοσήματα. Επίσης Μία 72χρονη που κατέληξε σε κλίνη ΜΕΘ του ΑΧΕΠΑ, και ένα 86χρονο που άφησε την τελευταία του πνοή σε ΜΕΘ του Ευαγγελισμού.

Ακόμη μία γυναίκα 100 ετών κατέληξε στο Νοσοκομείο Παπανικολάου στη Θεσσαλονίκη, προερχόμενη από τη δομή φιλοξενίας στο Ασβεστοχώρι, όπου καταμετρώνται πλέον 23 νεκροί.

Να υπενθυμίσουμε ότι κι ένας άντρας 81 ετών έχασε τη ζωή του το απόγευμα της Τετάρτης, από κορονοϊό, ανεβάζοντας τον αριθμό των νεκρών στην Ελλάδα στους 278. Ο άντρας νοσηλευόταν στο ΑΧΕΠΑ στη Θεσσαλονίκη και αποτελεί τον 22ο φιλοξενούμενο του γηροκομείου Αγία Κυριακή στο Ασβεστοχώρι που καταλήγει λόγω των επιπλοκών της επιδημίας.

Υπενθυμίζεται ότι το απόγευμα της Τετάρτης (2/9) ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) ανακοίνωσε 233 νέα κρούσματα του ιού στη χώρα μας, εκ των οποίων τα 20 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Σύμφωνα με την γεωγραφική κατανομή των κρουσμάτων, από τα 207 εγχώρια κρούσματα, τα 18 συνδέονται με πρόσφατο ταξίδι στο εσωτερικό της χώρας, 15 συνδέονται με γνωστές συρροές, ενώ 4 αναφέρουν επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα.

πηγή:newsit.gr