Κορονοϊός: Πρώτη αεροδιακομιδή τριών διασωληνωμένων ασθενών με C-130 από τη Β. Ελλάδα στην Αθήνα

Κορονοϊός: Πρώτη αεροδιακομιδή τριών διασωληνωμένων ασθενών με C-130 από τη Β. Ελλάδα στην Αθήνα

Με C-130 η πρώτη αεροδιακομιδή τριών ασθενών ασθενούς με κορονοϊό από τη Βόρεια Ελλάδα.

Αεροσκάφος C-130 θα πετάξει σε λίγη ώρα, το πρωί της Πέμπτης, από το αεροδρόμιο της Ελευσίνας με προορισμό την Καβάλα και εκτός απροόπτου θα πραγματοποιήσει την πρώτη αεροδιακομιδή ασθενών με κορονοϊό, από την περιοχή της Δράμας.

Αρχικά έγινε γνωστό πως η αεροδιακομιδή αφορούσε σε έναν ασθενή από τη Θεσσαλονίκη, όμως στη συνέχεια οι πληροφορίες ανέφεραν για συνολικά τρεις ανθρώπους με κορονοϊό από τη Βόρεια Ελλάδα.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι ασθενείς είναι διασωληνωμένοι και θα μεταφερθούν στον Ευαγγελισμό και στο Αττικό προκειμένου να εισαχθούν σε ΜΕΘ.

Κάθε ένας από τους οποίους πρέπει να συνοδεύεται από τον γιατρό του.

Υπενθυμίζεται πως την ώρα που τα στοιχεία είναι σχετικά ενθαρρυντικά ως προς την αποκλιμάκωση της κατάστασης και σε ό,τι αφορά στα κρούσματα στην πρωτεύουσα της Μακεδονίας, τα νοσοκομεία όμως συνεχίζουν να ασφυκτιούν.

Οι διασωληνώσεις παραμένουν σε υψηλά ποσοστά με αποτέλεσμα τα κρεβάτια ΜΕΘ στις κλινικές Covid-19 των νοσοκομείων να είναι δυσεύρετα.

Η κρίσιμη κατάσταση στα νοσοκομεία της Βόρειας Ελλάδας γίνεται πιο εμφανής και από την είδηση πως το νοσοκομείο του Κιλκίς είναι αποδεκατισμένο.

Συνολικά 60 άτομα από το ιατρικό, νοσηλευτικό, παραϊατρικό και διοικητικό προσωπικό είτε νοσηλεύονται είτε βρίσκονται σε καραντίνα, αριθμός που αντιστοιχεί στο 10% του συνόλου των εργαζομένων με τους γιατρούς να καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να εξυπηρετήσουν τα περιστατικά ασθενών με COVID που καθημερινά υποδέχεται το νοσοκομείο.

https://www.thetoc.gr