Κορονοϊός: Σε τεχνητό κώμα ο Σαμπιά της Μονπελιέ

Κορονοϊός: Σε τεχνητό κώμα ο Σαμπιά της Μονπελιέ

Ο 23χρονος μέσος της Μονπελιέ, Ζουνιόρ Σαμπιά, υποβλήθηκε σε τεχνητό κώμα αφότου εμφάνισε έντονα συμπτώματα κορονοϊού. Σταθερή η κατάστασή του.

Ο Ζουνιόρ Σαμπιά, ο οποίος έγινε ο πρώτος ποδοσφαιριστής της πρώτης κατηγορίας του γαλλικού πρωταθλήματος (Ligue 1) που προσβλήθηκε από κορονοϊό, διακομίσθηκε στο νοσοκομείο την προηγούμενη Τρίτη.

Ο 23χρονος μέσος της Μονπελιέ εμφάνισε αρχικά συμπτώματα γαστρεντερίτιδας, το τεστ κορονοϊού στο οποίο υποβλήθηκε βγήκε αρνητικό και πήρε εξιτήριο την επόμενη ημέρα.

Την Τετάρτη εμφάνισε συμπτώματα δύσπνοιας, το (νέο) τεστ βγήκε θετικό και την Πέμπτη μεταφέρθηκε σε μονάδα εντατικής θεραπείας. Σύμφωνα με τον Parisien ο Σαμπιά (με την κόκκινη εμφάνιση της Μονπελιέ στην κεντρική φωτογραφία) υποβλήθηκε σε τεχνητό κώμα, το οποίο είναι μια ακραία μορφή αναισθησίας.

"Η κατάστασή του είναι σταθερή. Δεν έχει επιδεινωθεί, ούτε βελτιωθεί. Είναι σκληρό. Τήρησε την καραντίνα, έκανε ό,τι έπρεπε. Θα πρέπει να προσβλήθηκε από τον ιό, όταν ψώνιζε", υποστήριξε ο ατζέντης του Φρεντρίκ Γκερά.

Στο τεχνητό κώμα αναστέλλεται η λειτουργία του εγκεφάλου και οι ζωτικές λειτουργίες διασφαλίζονται μέσω ειδικών μηχανημάτων ή φαρμακευτικών ουσιών. Ο ασθενής επιβλέπεται όλο το 24ωρο από τον θεράποντα ιατρό.

https://www.sport24.gr