Κων. Μαραβέγιας: «Επιτυχία για την επαγγελματική εκπαίδευση στη Μαγνησία η έγκριση της ειδικότητας Μηχανοσυνθέτη Αεροσκαφών»

Κων. Μαραβέγιας: «Επιτυχία για την επαγγελματική εκπαίδευση στη Μαγνησία η έγκριση της ειδικότητας Μηχανοσυνθέτη Αεροσκαφών»

Την ικανοποίησή του για την έγκριση του προγράμματος σπουδών «Μηχανοσυνθέτη Αεροσκαφών» στο 1ο  ΕΠΑ.Λ. Νέας Ιωνίας,  για τη σχολική  χρονιά 2020-2021, εξέφρασε ο βουλευτής Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας κ. Κωνσταντίνος Μαραβέγιας, ο οποίος είχε τηλεφωνική επικοινωνία για το συγκεκριμένο θέμα με την Υφυπουργό Παιδείας κ. Σοφία Ζαχαράκη.

Σημειώνεται ότι ο κ. Μαραβέγιας είχε αναφερθεί στο ζήτημα και από το Βήμα της Βουλής, κατά τη συζήτηση του εκπαιδευτικού νομοσχεδίου, τον περασμένο μήνα, ζητώντας να υπάρξει άμεσα γραφειοκρατική απεμπλοκή από το Υπουργείο Παιδείας ώστε να καταστεί δυνατή η λειτουργία του συγκεκριμένου προγράμματος σπουδών. Επίσης, είχε συνεργαστεί στενά με την πρόεδρο της ΕΛΜΕ Μαγνησίας κ. Μαρία Γιαννουλή, αλλά και με τον διευθυντή του 1ου ΕΠΑ.Λ. Νέας Ιωνίας κ. Δημήτρη Κόκκινο.  

Μετά και την έγκριση του προγράμματος από το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής, ο κ. Μαραβέγιας ευχαρίστησε την κ. Ζαχαράκη για το προσωπικό ενδιαφέρον που έδειξε, ώστε να μη χάσουν τη μαθητεία τους 17 νέα παιδιά στην περιοχή. Όπως τόνισε, «πρόκειται για μια σημαντική επιτυχία στον χώρο της επαγγελματικής εκπαίδευσης στη Μαγνησία, καθώς η ειδικότητα του «Μηχανοσυνθέτη Αεροσκαφών» θα ανοίξει νέες προοπτικές απασχόλησης για τους μαθητές του 1ου ΕΠΑΛ Νέας Ιωνίας. Η εξειδικευμένη γνώση και τα εφόδια που θα αποκτήσουν, θα επιτρέψουν στους σπουδαστές της συγκεκριμένης ειδικότητας να αναζητήσουν εργασία σε τοπικές βιομηχανίες και μονάδες των Ενόπλων Δυνάμεων, όπως είναι στην περιοχή μας το 304 ΠΕΒ».