Κων. Μαραβέγιας: Αναγκαίο βήμα να δημιουργηθούν πίνακες διοριστέων στην διαπολιτισμική εκπαίδευση

Κων. Μαραβέγιας: Αναγκαίο βήμα να δημιουργηθούν  πίνακες διοριστέων στην διαπολιτισμική εκπαίδευση

Το αίτημα να δημιουργηθούν πίνακες διοριστέων στην διαπολιτισμική εκπαίδευση, προώθησε με Αναφορά του προς την Υπουργό Παιδείας κ. Νίκη Κεραμέως, ο βουλευτής Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας κ. Κωνσταντίνος Μαραβέγιας.

Επισημαίνεται ότι η Πανελλήνια Ένωση Ειδικών Παιδαγωγών (ΠΕΕΠ), διάκειται θετικά στην προσπάθεια των εκπαιδευτικών διαπολιτισμικής εκπαίδευσης για δημιουργία διακριτών πινάκων εκπαιδευτικού προσωπικού, αναγνωρίζοντας ότι τα παιδιά προσφύγων και μεταναστών χρήζουν εξειδικευμένης εκπαίδευσης σε θέματα διδασκαλίας της ελληνικής ως δεύτερης ξένης Γλώσσας και σε θέματα ένταξης και προσαρμογής.

Στην Ειδική Αγωγή έχουν δημιουργηθεί εδώ και αρκετά χρόνια ειδικές υποστηρικτικές δομές και επίσης έχουν συνταχθεί πίνακες εκπαιδευτικού προσωπικού για την κάλυψη των εκπαιδευτικών αναγκών των μαθητών με δυσκολίες. Εκτιμάται ότι θα ήταν σημαντικό βήμα, αν γίνει κάτι ανάλογο και στο χώρο της διαπολιτισμικής εκπαίδευσης, γιατί οι απόφοιτοι /ες μεταπτυχιακών προγραμμάτων διαθέτουν την επιστημονική κατάρτιση να στηρίξουν τη διαφορετικότητα.

Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Μαραβέγιας ζητεί από την αρμόδια υπουργό να εξετάσει θετικά την προοπτική της διακριτής επιλογής προσοντούχων εκπαιδευτικών για την πλήρωση θέσεων σε μονάδες Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης.