Λάσπη, θάνατος και καταστροφή! Οι πιο θλιβερές εικόνες στην Εύβοια μία ημέρα μετά την κακοκαιρία

Λάσπη, θάνατος και καταστροφή! Οι πιο θλιβερές εικόνες στην Εύβοια μία ημέρα μετά την κακοκαιρία

Με 7 νεκρούς και έναν ολόκληρο Νομό βυθισμένο στη λάσπη, οι κάτοικοι της Εύβοιας μετρούν τις πληγές του. Εκτός από τις ανθρώπινες ζωές, οι άνθρωποι μετρούν ζημιές και περιουσίες που χάθηκαν.

Το Μπούρτζι βυθίστηκε στο νερό
Στην περιοχή Μπούρτζι, τα πάντα, τα έχει καταπιεί το νερό. Παγκάκια, δέντρα… Τεράστιες είναι οι καταστροφές σε επιχειρήσεις, με τους επιχειρηματίες να λένε στο ΣΚΑΪ ότι παρόμοια κατάσταση είχε δημιουργηθεί και το 2009.

Το βράδυ του Σαββάτου, το νερό στο παραθαλάσσιο Μπούρτζι ξεπερνούσε τα δύο μέτρα ενώ από την άλλη μεριά, “πίεζε” το ποτάμι, που παρέσερνε και έπνιγε τα πάντα στο πέρασμά του.

Χάος στα Πολιτικά
Από νωρίς το πρωί, στα Πολιτικά, την περιοχή που επλήγη βαριά από τη μανία του καιρού, επιχειρούν βαριά μηχανήματα σε μια προσπάθεια να τραβήξουν τα μπάζα και στη συνέχεια να μεταφέρουν τα αυτοκίνητα που έχουν πέσει το ένα πάνω στο άλλο, όπως τα παρέσυρε ο χείμαρρος…

Κλιμάκιο ψυχολόγων στην Εύβοια
Κλιμάκιο ψυχολόγων από το Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αθηνών στέλνει σήμερα, το Υπουργείο Υγείας στην Εύβοια, για την ψυχολογική και ψυχοκοινωνική στήριξη όσων επλήγησαν από τις πρόσφατες πλημμύρες.

Οι ψυχολόγοι θα παράσχουν τις υπηρεσίες τους σε συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς, για όσο διάστημα χρειαστεί.

Οι νεκροί και τα κατεστραμμένα σπίτια της φονικής κακοκαιρίας
Από τα αλύπητα χτυπήματα του καιρού, βρέθηκαν νεκροί βρέθηκαν ένα βρέφος 8 μηνών και δύο ενήλικες στην περιοχή Πολιτικά, δύο πολίτες στο Μπούρτζι και άλλοι δυο στην περιοχή Αμφιθέα.

Λίγες ώρες μετά τις δηλώσεις του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας για δύο αγνοούμενους, βρέθηκε ζωντανή και διασώθηκε με ελικόπτερο η μία εκ των δύο. Δυστυχώς, πληροφορίες αναφέρουν ότι το πρωί της Δευτέρας ξεβράστηκε πτώμα σε παραλία και ενδεχομένως να ανήκει στον δεύτερο αγνοούμενο.

Περισσότερα από 2.500 σπίτια είναι κατεστραμμένα, ενώ συνεχίζεται η καταγραφή από κλιμάκια της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

Πηγή: ΣΚΑΪ, ΦΩΤΟ ΙΝΤΙΜΕ