Λαυρέντης Μαχαιρίτσας: Υπήρχε απινιδωτής 200 μέτρα από το σπίτι του

Λαυρέντης Μαχαιρίτσας: Υπήρχε απινιδωτής 200 μέτρα από το σπίτι του

Συγκλονισμένο το Πανελλήνιο από τον αδόκητο θάνατο του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα

που σήμερα το μεσημέρι θα οδηγηθεί στην τελευταία του κατοικία παρουσία συγγενών, φίλων και απλού κόσμου που θα σπεύσει στο κοιμητήριο Ζωγράφου για το τελευταίο αντίο. Τις τελευταίες ώρες έρχονται στο φως πληροφορίες σχετικά με το εάν θα μπορούσε να είχε σωθεί ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας. Αυτές οι πληροφορίες έχουν να κάνουν με την ύπαρξη απινιδωτή στο χωριό Πτελεός όπου βρισκόταν ο Λαυρέντης τις τελευταίες ημέρες, αφού στις 6 Σεπτεμβρίου είχε δώσει στο Βόλο συναυλία με τον Νίκο Πορτοκάλογλου.

Ο απινιδωτής, σύμφωνα με τις πληροφορίες, βρίσκεται στο ΚΕΠ Πτελεού, το οποίο βρίσκεται στην πλατεία του χωριού και σε απόσταση 200 μέτρων από το σπίτι του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα, που είναι πίσω από την εκκλησία.

Το protothema.gr επικοινώνησε με τον υπεύθυνο του ΚΕΠ ο οποίος ανέφερε σχετικά: “Ο απινιδωτής είναι στο ΚΕΠ του Πτελεού, το οποίο βρίσκεται στην πλατεία του χωριού και υπάρχει σε ενέργεια και δηλωμένο στο ΕΚΑΒ από 1-11-2018. Προέκυψε από δωρεά που έκανε κάποιος ανώνυμος. Ο απινιδωτής είναι δηλωμένος στο σύστημα του ΕΚΑΒ, αλλά για να γίνει αυτό θα έπρεπε να υπάρχει κάποιος υπεύθυνος που και θα τον φροντίζει τεχνικά, θα τον συντηρεί δηλαδή, αλλά και θα μπορεί να τον χρησιμοποιεί. Επειδή επιλέχθηκε το ΚΕΠ, στην ουσία, για να μπει ο απινιδωτής ,ανέλαβα εγώ τεχνικός υπεύθυνος, γιατί πρέπει να έχεις πιστοποίηση και να είναι σε ισχύ. Πιστοποίηση αυτή τη στιγμή έχουμε δέκα με δεκαπέντε άτομα στον Πτελεό, η οποία ανανεώνεται κάθε τρία ή πέντε χρόνια, ανάλογα με το σεμινάριο που έχεις κάνει” λέει ο υπεύθυνος του ΚΕΠ και εξηγεί σχετικά με τη μοιραία νύχτα: “Το ζητούμενο είναι ότι δεν δόθηκε απινιδωτής, προχτές στον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα με τους λόγους που δεν χορηγήθηκε, να τους ξέρει αποκλειστικά το ΕΚΑΒ και το 166.Η οικογένεια μόνο έχει το πόρισμα του θανάτου και όπως λένε αναφέρει οξύ ισχαιμικό επεισόδιο. Αν όντως είναι αληθές αυτό, μάλλον για αυτό δεν έδωσε εντολή το ΕΚΑΒ να χρησιμοποιηθεί ο απινιδωτής».

Ο απινιδωτής, σύμφωνα με πληροφορίες, είχε γίνει δωρεά από κάτοικο της περιοχής στην εκκλησία του χωριού. Μάλιστα, τον περασμένο Ιούλιο και συγκεκριμένα στις 14 του μήνα, είχε χρησιμοποιηθεί σε άτομο που είχε ανάγκη. Το εάν έπρεπε να χρησιμοποιηθεί ο απινιδωτής στην περίπτωση του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα ή όχι είναι κάτι που σίγουρα θα το ξέρει η οικογένεια του σπουδαίου καλλιτέχνη όταν πάρει στα χέρια της και το πόρισμα του ιατροδικαστή για τα ακριβή αίτια του θανάτου του.

thessaliatv.gr