Μέτρα για το παζάρι στον Αλμυρό μετά το τραγικό δυστύχημα

Μέτρα για το παζάρι στον Αλμυρό μετά το τραγικό δυστύχημα

Απαγορεύτηκε η τοποθέτηση παιχνιδιού ψυχαγωγίας για το παζάρι του Αλμυρού με ονομασία «χαλί» και «ταψί» μετά το τραγικό δυστύχημα που σημειώθηκε το 2019 με θύμα 14χρονη από την περιοχή.

Η καθιερωμένη εμποροπανήγυρη επιστρέφει φέτος μετά από δύο χρόνια αναστολής. Το τελευταίο έτος λειτουργίας της, το 2019, είχε σημαδευτεί από ένα πολύ θλιβερό περιστατικό, που προκάλεσε σοκ στο πανελλήνιο.

Με την επιστροφή στον θεσμό η δημοτική αρχή Αλμυρού πήρε μέτρα, σύμφωνα με τους όρους του διαγωνισμού για την εκμίσθωση του δημοτικού χώρου όπου θα εγκατασταθεί το λουνα παρκ.

Στην απόφαση του δημάρχου Αλμυρού Βαγγέλη Χατζηκυριάκου που αναρτήθηκε στη Διαύγεια, απαγορεύτηκε η τοποθέτηση συγκεκριμένης διατάξεων ψυχαγωγίας τα οποία είναι τα αναφερόμενα ως «χαλί» και «ταψί».

Η εκμίσθωση για την καθιερωμένη εμποροπανήγυρη αφορά σε δημοτική έκταση 4.747 τετραγωνικών μέτρων.

Ο συγκεκριμένος χώρος προορίζεται αποκλειστικά και μόνο για εγκατάσταση και λειτουργία λούνα παρκ και συγκεκριμένα προβλέπεται:

- Η τοποθέτηση τυχερών παιχνιδιών.

- Η πώληση οποιονδήποτε παιχνιδιών, ψιλικών και γενικά ειδών εμπορικής χρήσης κατανάλωσης.

- Η εγκατάσταση ψησταριών – καντινών (κινητών ή μη) και πλανόδιων πωλητών (σουβλάκια, καλαμπόκια κ.λπ.)

- Οτιδήποτε δεν έχει σχέση με Λούνα Παρκ.

Επιπροσθέτως, απαγορεύεται η τοποθέτηση συγκεκριμένης διατάξεων ψυχαγωγίας τα οποία είναι τα αναφερόμενα ως «χαλί» και «ταψί».

Για κάθε μηχάνημα θα πρέπει να προσκομιστούν οι εκ του νόμου προβλεπόμενες εκθέσεις ελέγχου και πιστοποιητικά καλής και ασφαλούς λειτουργίας.

Η δημοπρασία θα είναι φανερή. Θα πραγματοποιηθεί στις 5 Ιουλίου από ώρα 10.00 π.μ. έως και 11.00 π.μ. Το κατώτατο όριο πρώτης προσφοράς (τιμή εκκίνησης) ορίζεται στο ποσό των 35.000,00 ευρώ.

Το παζάρι θα πραγματοποιηθεί όπως κάθε χρόνο πριν από την πανδημία έτσι και φέτος την εβδομάδα από 23 Αυγούστου έως 30 Αυγούστου.

Η καθιερωμένη εμποροπανήγυρη αποτελεί πόλο έλξης χιλιάδων επισκεπτών οι οποί επισκέπτονται τον Αλμυρό από διάφορα μέρα της Ελλάδας.

Στο πλαίσιο αυτό την περασμένη εβδομάδα πραγματοποιήθηκε συνάντηση στο Δημαρχείο με τον διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Αλμυρού και τον διοικητή του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Δρυμώνα και συζητήθηκαν τυχόν αλλαγές που απαιτούνται για τη δημιουργία διόδων πρόσβασης υπηρεσιακών οχημάτων σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, διόδων διαφυγής ομοίως σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης αλλά και για την καλύτερη χωροταξική οργάνωση για τη διασφάλιση συνθηκών ποιότητας και ασφάλειας.

Το δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε ομόφωνα την κατάργηση 28 παραπηγμάτων.

https://www.taxydromos.gr