Μήνυμα δημάρχου Αλμυρού για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς

Μήνυμα δημάρχου Αλμυρού για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς

Μια ακόμη σχολική χρονιά ξεκινάει και κλείνει μέσα της όνειρα, σχέδια, αγωνίες, και κυρίως πολύ κόπο στο δύσκολο, μα πανέμορφο, ταξίδι για την κατάκτηση της γνώσης.

Ειδικά φέτος όμως, όλοι ξέρουμε πως η έναρξη της σχολικής χρονιάς θα είναι ιδιαίτερη, διαφορετική, εξαιτίας των έκτακτων υγειονομικών συνθηκών που δημιουργεί η πανδημία του ιού covid19.

Ο Δήμος Αλμυρού από την πλευρά του έχει προβεί το τελευταίο διάστημα σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου το πρώτο κουδούνι να χτυπήσει μέσα σε απολύτως ομαλές και ασφαλείς συνθήκες.

Πραγματοποιήθηκαν απεντομώσεις και μυοκτονίες σε όλα τα σχολικά κτήρια του Δήμου, ενώ η Υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου προχώρησε σε καθαρισμό όλων των προαύλιων χώρων και ταυτόχρονα προσελήφθησαν 24 καθαρίστριες (17 πλήρους και 7 μερικής απασχόλησης).

Εξάλλου ο Δήμος Αλμυρού ήδη παρέλαβε μέσω της ΚΕΔΕ μάσκες που θα βρίσκονται στα σχολεία και μοιραστούν στους μαθητές το πρωί της Δευτέρας, ενώ η προμήθεια των αντισηπτικών γίνεται μέσω των σχολικών επιτροπών.

Τέλος, έχει ήδη δημοπρατηθεί από τον Δήμο το έργο επισκευής και συντήρησης των σχολικών κτηρίων.

Είμαι βέβαιος πως όλα θα κυλήσουν απολύτως ομαλά με την επίδειξη ψυχραιμίας και πνεύματος συνεργασίας και συνεννόησης από όλους όσους εμπλέκονται στην εκπαιδευτική διαδικασία. Οι μαθητές και οι μαθήτριές μας είναι πλέον πολύ ώριμοι και μπορούν εύκολα να ανταποκριθούν σε ειδικές συνθήκες όπως οι φετινές, με την καθοδήγηση και την στήριξη των δασκάλων και των καθηγητών τους.

Για την επιτυχή έκβαση αυτής της κοινής προσπάθειας οι ευχές μας προς όλους, μαθητές, εκπαιδευτικούς, γονείς και κηδεμόνες, εστιάζουν στο να εφοδιαστούν με ψυχική αντοχή, επιμονή, εργατικότητα και δύναμη.

Απευθύνω επίσης εγκάρδιες ευχές σε όλους τους εκπαιδευτικούς για μια δημιουργική χρονιά. Να αφιερώσουν, όπως κάνουν κάθε χρόνο, τον καλύτερο εαυτό τους στο πολυσύνθετο και δημιουργικό έργο τους, που καλούνται να το υλοποιήσουν κάποιες φορές μέσα από δυσκολίες και αντιξοότητες, αλλά παρόλα αυτά με  τη δική τους συμβολή πολύτιμη και αναντικατάστατη για τη μετάδοση της σπίθας της μάθησης στις σχολικές τάξεις.

Τέλος, σε όλους τους μαθητές και μαθήτριες, εύχομαι να έχουν υγεία, δύναμη και να εντείνουν τις προσπάθειές τους ώστε να απολαύσουν το ταξίδι της γνώσης και να αποκομίσουν τα προσδοκώμενα οφέλη και τις δεξιότητες που θα τους οδηγήσουν στην εξέλιξη και την ολοκληρωμένη διαμόρφωση της προσωπικότητάς τους.

Θέλω να διαβεβαιώσω όλους πως ο Δήμος Αλμυρού είναι εδώ για να επιλύσει όποιο τυχόν πρόβλημα προκύψει και πως θα λάβει κάθε δυνατό και αναγκαίο μέτρο για την υγιεινή, την ασφάλεια και την εύρυθμη λειτουργία των κτηριακών εγκαταστάσεων των σχολικών μονάδων, καθώς και για τη διασφάλιση της απροβλημάτιστης λειτουργίας των σχολικών υποδομών στο μέτρο των δυνατοτήτων και στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του.

Στους εμπλεκόμενους στην εκπαιδευτική διαδικασία, εύχομαι από καρδιάς μια εποικοδομητική, δημιουργική και τελεσφόρα σχολική χρονιά, με υγεία και δύναμη για όλους!!

      -Ο-
ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΛΜΥΡΟΥ

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΧΑΤΖΗΚΥΡΙΑΚΟΣ