Μήνυμα δημάρχου Βόλου για τη νέα σχολική χρονιά

Μήνυμα δημάρχου Βόλου για τη νέα σχολική χρονιά

ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΧΙΛΛΕΑ ΜΠΕΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ

Ξεκίνησε σήμερα η νέα σχολική χρονιά και ως Δήμαρχος, αλλά και ως πατέρας, ελπίζω και εύχομαι σε όλη την εκπαιδευτική κοινότητα πως μέσα στις εξαιρετικά δύσκολες και πρωτόγνωρες, λόγω πανδημίας, συνθήκες που βιώνουμε, όλα θα κυλήσουν ομαλά και δεν θα απαιτηθούν έκτακτα μέτρα στη διάρκειά της.

Ως Δήμαρχος του Βόλου, μαζί με το επιτελείο των συνεργατών μου, καταβάλαμε μια μεγάλη προσπάθεια, έναν πραγματικό αγώνα δρόμου, προκειμένου να ανταποκριθούμε και να είμαστε έτοιμοι στις έκτατες συνθήκες που οι περιστάσεις επιτάσσουν. Δίνοντας, όπως πάντα άλλωστε, απόλυτη προτεραιότητα στις ανάγκες των παιδιών μας κατορθώσαμε στο βαθμό που μας αναλογεί, με βάση τις αρμοδιότητες της αυτοδιοίκησης, να δημιουργήσουμε τις αναγκαίες συνθήκες για την ομαλή και ασφαλή λειτουργία των σχολείων μας.

Πέρα από τις  ετήσιες, καθιερωμένες, εργασίες για τη συντήρηση και επισκευή των διδακτηρίων για τις οποίες φέτος μαζί με την ενεργειακή αναβάθμιση του Καρτάλειου διαθέσαμε περί το 1,5 εκατομμύρια ευρώ, δώσαμε ιδιαίτερη έμφαση στην ανάγκη για περισσότερη καθαριότητα, άρα και ασφάλεια, στους χώρους μάθησης των παιδιών μας.

Ξεπερνώντας τις αναπόφευκτες γραφειοκρατικές διαδικασίες συγκροτήσαμε ειδικά συνεργεία με τη συνδρομή της υπηρεσίας Καθαριότητας του Δήμου και ξεκινήσαμε τους καθαρισμούς και τις απολυμάνσεις των διδακτηρίων πριν καν ακόμη προσληφθούν οι νέες καθαρίστριες, που ήδη, πάντως, ανέλαβαν υπηρεσία.

Προγραμματίσαμε και για τον προσεχή ένα, τουλάχιστον, μήνα, κάθε Σαββατοκύριακο ειδικά συνεργεία θα προχωρούν σε απολυμάνσεις των διδακτηρίων για τη διασφάλιση των καλύτερων δυνατών συνθηκών ασφάλειας και υγιεινής για τα παιδιά και τους εκπαιδευτικούς μας.

Με ταχύτατες και συγκροτημένες διαδικασίες παραλάβαμε μάσκες, αντισηπτικά και παγουρίνο και τα διαθέσαμε εγκαίρως σε όλα τα σχολεία για να τα χρησιμοποιήσουν τα μέλη της εκπαιδευτικής μας κοινότητας.

Η πολιτική ηγεσία του Δήμου μας και οι υπηρεσίες βρισκόμαστε σε πλήρη εγρήγορση και ετοιμότητα να παρέμβουμε και να συνδράμουμε όπου μας ζητηθεί και όπου διαπιστωθεί ότι υπάρχουν προβλήματα για την εύρυθμη λειτουργία των σχολείων μας.

Θέλω να διαβεβαιώσω ότι δεν θα φεισθούμε οιουδήποτε μέσου, κόπου και χρόνου ώστε να ανταποκριθούμε στις ανάγκες που προκύπτουν από την ιδιαιτερότητα των καιρών.

Με σύνεση, σοβαρότητα, υπευθυνότητα και νηφαλιότητα όλοι μαζί οφείλουμε να δώσουμε τον αγώνα για να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες, ιδιαίτερα όταν αυτές αφορούν το μέλλον μας, τα παιδιά μας.

Εύχομαι σε όλες και όλους, μαθήτριες και μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς υγεία και δύναμη για μια καλή και δημιουργική σχολική χρονιά!