Με επιτυχία ο ετήσιος χορός του Κυνηγετικού Συλλόγου Αλμυρού (φωτογραφίες)

Με  επιτυχία ο ετήσιος χορός του Κυνηγετικού Συλλόγου Αλμυρού (φωτογραφίες)

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε και φέτος  ο ετήσιος χορός του Κυνηγετικού Συλλόγου Αλμυρού, το Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2020 στο κτήμα Τιμπλαλέξη-Παπαθανασίου.  

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Στέλιος Τιμπλαλέξης ευχήθηκε καλή κυνηγετική χρονιά με υγεία.  Ακολούθησε  λαϊκό πρόγραμμα με τους Φαίδρα Διαμαντή, Θωμά Βούζα, Ιωάννη Γκόβαρη και Κώστα ΙγκλέζO, με πολύ κέφι και χορό μέχρι το πρωϊ.

Η αναστήλωση των κατεστραμμένων κιοσκιών και η δημιουργία παρατηρητηρίων είναι στους στόχους του Κυνηγετικού Συλλόγου Αλμυρού για το νέο έτος.
Ο Κυνηγετικός Σύλλογος Αλμυρού αριθμεί σήμερα 800 μέλη. Ιδρύθηκε το 1976. Μεριμνά για τον περιορισμό της λαθροθηρίας, την προστασία της πανίδας, ενημερώνει τα μέλη του για όλα τα νέα για το κυνήγι.
Είναι ένας από τους πιο παλιούς Συλλόγους της περιοχής που σε εποχές εκτός κρίσης είχε φθάσει να αριθμεί 1.000 μέλη.

Ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου Στέλιος Τιμπλαλέξης ανέφερε ότι προτεραιότητα του Συλλόγου για το νέο έτος που ξεκίνησε είναι να αναστηλώσει τα κιόσκια στις θέσεις Μηλιά και Τσουκνίδα που καταστράφηκαν από τον περσινό χιονιά και να δημιουργήσει παρατηρητήρια. Επίσης, για άλλη μία χρονιά θα εμπλουτίσει τον ορεινό όγκο της Όθρυος με άγρια πανίδα, όπως λαγούς και πέρδικες, καθώς παρατηρούνται ελλείψεις στους πληθυσμούς τους.

Οι ενημερωτικές δράσεις του Συλλόγου θα συνεχιστούν σε θέματα που άπτονται του ενδιαφέροντος των κυνηγών. Είναι χαρακτηριστικό ότι τα μέλη του συμμετείχαν στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο δημαρχείο του Αλμυρού για την πανώλη των χοίρων και ενημέρωσαν σχετικώς όλους τους κυνηγούς.

Επίσης, ο Σύλλογος συνεργάζεται με την Πυροσβεστική, συνδράμοντας στην πολιτική προστασία. Ο χώρος ευθύνης στην περιοχή ξεκινά από την Οθρυ και φθάνει μέχρι τις Μικροθήβες.

Οι κυνηγοί συνεργάζονται ακόμη για την πάταξη της λαθροθηρίας καθ’ όλη τη διάρκεια της έτους και φυσικά την περίοδο που απαγορεύεται το κυνήγι, από τις 29 Φεβρουαρίου μέχρι και τέλη Αυγούστου.