Με νέο εξοπλισμό εργοθεραπείας και φυσιοθεραπείας προμηθεύει η Περιφέρεια Θεσσαλίας τα παραρτήματα του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας

Με νέο εξοπλισμό εργοθεραπείας και φυσιοθεραπείας προμηθεύει η Περιφέρεια Θεσσαλίας τα παραρτήματα του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας

Κ. Αγοραστός: «Στηρίζουμε τους ανθρώπους που έχουν ανάγκη»

Με νέο εξοπλισμό εργοθεραπείας και φυσιοθεραπείας προμηθεύει η Περιφέρεια Θεσσαλίας  το Παράρτημα Α.μεΑ. Λάρισας «Ο Αριστεύς» (Δομή Αμπελώνα, Δομή Βόλου και Δομή Γιάννουλης), το Παράρτημα Αποκατάστασης και Αποθεραπείας Παιδιών με Αναπηρίες Καρδίτσας και το Παράρτημα Α.μεΑ. Τρικάλων. Συγκεκριμένα μετά την έγκριση από τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό, στη φάση της υλοποίησης εισέρχεται το έργο «Προμήθεια Εξοπλισμού Εκπαίδευσης και Θεραπείας των Δομών του Κ.Κ.Π.Π. Θεσσαλίας», συνολικού προϋπολογισμού 271.845 ευρώ.
Σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός τόνισε τα εξής:
«Με σχέδιο και προγραμματισμό η Περιφέρεια Θεσσαλίας στο πλαίσιο των δυνατοτήτων της συμβάλει στην ενίσχυση της προστασίας συνανθρώπων μας και κοινωνικών ομάδων που πλήττονται περισσότερο από κάθε άλλο, από τις τραγικές συνέπειες της κρίσης. Μέσα από το ΕΣΠΑ 2014 – 2020, θέλουμε ως αιρετή Περιφέρεια Θεσσαλίας να στείλουμε ένα ξεκάθαρο και έμπρακτο μήνυμα στήριξης σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη. Με συνέργεια και συνεργασία μ τα παραρτήματα ενισχύουμε τις υπάρχουσες υπηρεσίες αποκατάστασης και αποθεραπείας που παρέχονται στους διαμορφωμένους χώρους στους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη».
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΡΓΟΥ
Το έργο αφορά στην προμήθεια εξοπλισμού εργοθεραπείας και φυσιοθεραπείας με σκοπό την θεραπευτική προσέγγιση των ωφελούμενων Ατόμων με Αναπηρία σύμφωνα με τις νέες θεραπευτικές μεθόδους και μέσα στις δομές του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Θεσσαλίας. Συγκεκριμένα ο εξοπλισμός εργοθεραπείας θα εγκατασταθεί σε υπάρχοντες χώρους εντός των κτιριακών υποδομών των Παραρτημάτων του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Θεσσαλίας και συγκεκριμένα: Στο Παράρτημα Α.μεΑ. Λάρισας «Ο Αριστεύς» Δομή Αμπελώνα, Δομή Βόλου και Δομή Γιάννουλης. Στο Παράρτημα Αποκατάστασης και Αποθεραπείας Παιδιών με Αναπηρίες Καρδίτσας και στο Παράρτημα Α.μεΑ. Τρικάλων. Ο εξοπλισμός φυσιοθεραπείας θα ενισχύσει τις υπάρχουσες υπηρεσίες που παρέχονται από τον φορέα στους διαμορφωμένους χώρους όπου ήδη παρέχεται αποκατάσταση και αποθεραπεία, συμβάλλοντας στην ολοκληρωμένη λειτουργία τους, και ήτοι στο Παράρτημα Α.μεΑ. Λάρισας «Ο Αριστεύς» Δομή Αμπελώνα και Δομή Γιάννουλης και στο Παράρτημα Α.μεΑ. Τρικάλων.
Η Προμήθεια Εξοπλισμού Εκπαίδευσης και Θεραπείας των Δομών του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Θεσσαλίας, είναι εξ αρχής λειτουργική και ολοκληρωμένη με άμεση εφαρμογή, και αξιοποίηση των αποτελεσμάτων, δεδομένου ότι πατάει πάνω σε ένα υφιστάμενο σύστημα (οργάνωση και λειτουργία του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Θεσσαλίας) στο οποίο αυτή τη στιγμή περιθάλπονται 241 ανήλικα και ενήλικα Άτομα με Αναπηρία στις κλειστές δομές του και ωφελούνται 86 Άτομα με Αναπηρία στις ανοιχτές δομές του.