Μηδέν τα κρούσματα κορωνοϊού στη Βικτόρια της Αυστραλίας την Παρασκευή

Μηδέν τα κρούσματα κορωνοϊού στη Βικτόρια της Αυστραλίας την Παρασκευή

Η πολιτεία Βικτόρια στην Αυστραλία ανέφερε σήμερα μηδενικά κρούσματα τοπικής μετάδοσης από την COVID-19 για πρώτη φορά μέσα σε χρονικό διάστημα περίπου τριών εβδομάδων, καθώς η πολιτειακή πρωτεύουσα Μελβούρνη εξήλθε από ένα lockdown δύο εβδομάδων, μετά από ένα ξέσπασμα κρουσμάτων με την καταγραφή περίπου 90 περιστατικών μόλυνσης από την 24η Μαΐου.

Η Μελβούρνη εξήλθε από το lockdown το βράδυ της Πέμπτης, αλλά μερικοί περιορισμοί στα ταξίδια, καθώς και στις συγκεντρώσεις συνεχίζουν να ισχύουν, συμπεριλαμβανομένου και ενός περιορισμού που επιβάλλει στα πέντε εκατομμύρια των κατοίκων της πόλης να παραμείνουν εντός ακτίνας 25 χιλιομέτρων από τις οικίες τους.

Η γειτονική πολιτεία της Νέας Νότιας Ουαλίας και η πολιτεία Κουίνσλαντ στο μεταξύ έχουν τεθεί σε ένα συναγερμό για τον κορωνοϊό, μετά το ταξίδι που έκαναν μία γυναίκα που είχε μολυνθεί και ο σύζυγος της από τη Βικτόρια, επισκεπτόμενοι αρκετές πόλεις και στις δύο επαρχίες.

Η 44χρονη γυναίκα βρέθηκε θετική στον κορωνοϊό, αφού έφτασε στην πολιτεία Κουίνσλαντ, και μετά μετέδωσε τον ιό στο σύζυγό της.

Τα καφέ, τα εστιατόρια, οι σταθμοί εξυπηρέτησης και τα σούπερ μάρκετ στη Νέα Νότια Ουαλία και στην πολιτεία Κουίνσλαντ έχουν καταγραφεί ως εστίες μετάδοσης του κορωνοϊού, παρά το γεγονός ότι αξιωματούχοι στο Κουίνσλαντ δήλωσαν ότι το ζευγάρι είναι πιθανό να βρίσκεται στο τέλος της περιόδου μετάδοσης της COVID-19, δημιουργώντας χαμηλό κίνδυνο μετάδοσης.

Η Νέα Νότια Ουαλία, που είναι η πιο πολυπληθέστερη πολιτεία της Αυστραλίας, δεν έχει αναφέρει περιστατικά τοπικής μετάδοσης της COVID-19 για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο του μήνα, ενώ η πολιτεία Κουίνσλαντ ανέφερε περιστατικά μόλυνσης για τελευταία φορά στα τέλη Μαρτίου.

Τα καφέ, τα εστιατόρια, οι σταθμοί εξυπηρέτησης και τα σούπερ μάρκετ στη Νέα Νότια Ουαλία και στην πολιτεία Κουίνσλαντ δεν ανέφεραν περιστατικά μόλυνσης τοπικής μετάδοσης σήμερα, ενώ η Νέα Νότια Ουαλία αναμένεται να αναφέρει τον ημερήσιο αριθμό κρουσμάτων μόλυνσης από την COVID-19 αργότερα σήμερα.

Η Αυστραλία τα πήγε πολύ καλύτερα από άλλες ανεπτυγμένες χώρες στη διάρκεια της πανδημίας, με τα περιστατικά μόλυνσης να έχουν μόλις ξεπεράσει τα 30.200 κρούσματα μόλυνσης και με 910 θανάτους, οι περισσότεροι από τους οποίους καταγράφηκαν σε γηροκομεία στη Βικτόρια.

Η επιβολή lockdown, η πραγματοποίηση ελέγχων στα εσωτερικά σύνορα, αλλά και η εφαρμογή σκληρών κανόνων κοινωνικής αποστασιοποίησης βοήθησαν στην αντιμετώπιση προηγούμενων εξάρσεων.

πηγή:zougla.gr