Μητρόπολη Δημητριάδος & Αλμυρού: Διαψέυτηκαν οι “Κασσάνδρες” που προέβλεπαν έκρηξη των κρουσμάτων

Μητρόπολη Δημητριάδος & Αλμυρού: Διαψέυτηκαν οι “Κασσάνδρες” που προέβλεπαν έκρηξη των κρουσμάτων

Ευχάριστη έκπληξη αποτέλεσε

για κλήρο και λαό η ανακοίνωση του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας Νίκου Χαρδαλιά, για άνοιγμα των ναών για τους πιστούς, με ένα άτομο ανά 25 τετραγωνικά μέτρα και ανώτατο όριο τα 50, κατά την τέλεση της θείας λειτουργίας.
Μετά τις σφοδρές αντιδράσεις που προκάλεσαν τα περιοριστικά μέτρα για την τέλεση λειτουργιών κεκλεισμένων των θυρών, χωρίς την παρουσία πιστών, με εξαίρεση την μέρα των Χριστουγέννων, της Πρωτοχρονιάς και των Θεοφανείων, γίνεται το πρώτο μεγάλο βήμα για την επαναλειτουργία των ναών, σύμφωνα με τα μέτρα που επιτάσσει η πανδημία.Διαψέυτηκαν οι “Κασσάνδρες” που προέβλεπαν έκρηξη των κρουσμάτων του κορονοϊού στην πατρίδα μας, με αποτέλεσμα το άνοιγμα της οικονομίας, των σχολείων και της κοινωνίας να μετατεθεί για το αδήριτο μέλλον.Η πραγματικότητα τους διαψεύδει περίτρανα ααναφέρει χαρακτηριστικα ο π. Επιφάνιος Οικονόμου, υπεύθυνος Τύπου της Μητρόπολης Δημητριάδος.

Η επαναλειτουργία των ναών γίνεται με όλα τα προβλεπόμενα μέτρα για την προστασία της δημόσιας υγείας, με τον π. Επιφάνιο να τονίζει ότι τα μηνύματα που λάμβανε η τοπική Εκκλησία από τους πιστούς όλο το προηγούμενο διάστημα, ήταν «μηνύματα θλίψης, για το γεγονός ότι τους στερήθηκε όλο αυτό τον καιρό το πνευματικό οξυγόνο, το οποίο λαμβάνει ο πιστός άνθρωπος μέσα από την θεία λατρεία και ήταν και αισθήματα αδημονίας για να έρθει αυτή η ευλογημένη ώρα, ώστε να επανέρθουμε στους ναούς μας, έστω και με περιοριστικούς όρους, αλλά να ανοίξουν οι ναοί, ο ναός μας να εκκλησιάζεται, να προσεύχεται ελεύθερα, να λειτουργείται ελεύθερα, έως ότου οδηγηθούμε στην απόλυτη κανονικότητα».

Καταλήγωντας ανέφερε πως η κινδυνολογία δεν επαληθεύτηκε στην πράξη και τίποτα από αυτά δεν συνέβη και γι’ αυτό η ειδική επιστημονική επιτροπή πρότεινε και η κυβέρνηση ενέκρινε το σταδιακό άνοιγμα και του εμπορίου και της λατρευτικής ζωής.

www.thessaliatv.gr