Μόνικα Μπελούτσι: Οι Ιταλοί είναι σαν τους Έλληνες

Μόνικα Μπελούτσι: Οι Ιταλοί είναι σαν τους Έλληνες

Οι Ιταλοί είναι σαν τους Έλληνες! Είμαστε παρόμοιοι, πολύ ήρεμοι και γλυκείς, αλλά μπορούμε να γίνουμε και πολύ παθιασμένοι, αλλά γι’ αυτό πιστεύω ότι η μεσογειακή κουλτούρα είναι τόσο όμορφη, επειδή είμαστε απρόβλεπτοι, δήλωσε η Μόνικα Μπελούτσι σε συνέντευξή της στον Νίκο Μουτσινά και στην εκπομπή Καλό μεσημεράκι.

Η Ιταλίδα σταρ βρίσκεται εδώ και λίγες ώρες στη χώρα μας στο πλαίσιο των εμφανίσεών της στο Ηρώδειο το τριήμερο 21-23 Σεπτεμβρίου, όταν και θα ερμηνεύσει επιστολές και αναμνήσεις της κορυφαίας Ελληνίδας ντίβας της όπερας Μαρίας Κάλλας.

«Εμπνεύστηκα από την προσωπικότητα της Μαρίας Κάλλας», δήλωσε η εκτυφλωτική ηθοποιός. «Θα ήθελα πολύ να καταλαβαίνω τη γλώσσα σας, είναι πολύ όμορφη!», είπε ακόμη.

«Πρέπει να πω ότι εμπνεύστηκα από την προσωπικότητα της Μαρίας Κάλλας, ανάμεσα στη ντίβα και τη σπουδαία γυναίκα, αλλά και την ίδια στιγμή μια γυναίκα με απλή καρδιά», συμπλήρωσε η Μόνικα Μπελούτσι.

«Πιστεύω ότι αυτή της η προσωπικότητα δημιουργεί έναν χαρακτήρα τόσο ανθρώπινο, και γι’ αυτό ήταν τόσο δυνατή, τόσο θαρραλέα, και την ίδια στιγμή τόσο ευαίσθητη και εύθραυστη, τόσο ευάλωτη, και γι’ αυτό είναι πηγή έμπνευσης ακόμα και σήμερα» τόνισε η Ιταλίδα ηθοποιός, η οποία όταν ρωτήθηκε εάν αυτή είναι η εποχή που πρέπει να δοθεί φως στο κομμάτι του συναισθήματος, υποστήριξε ότι «αυτή την περίοδο πιο πολύ από ποτέ, χρειαζόμαστε την ποίηση, την ομορφιά και την ανθρωπιά».

 Σε ερώτηση τι θα έλεγε στη Μόνικα των οκτώ ετών, η λαμπερή ηθοποιός υποστήριξε ότι «είμαι το προϊόν των ονείρων μου, γιατί όταν ήμουν πολύ μικρή το όνειρό μου ήταν να γίνω ηθοποιός, οπότε ζω το όνειρό μου, και πρέπει να πω ότι ήμουν πολύ τυχερή, γιατί η ζωή μού έδωσε τη δυνατότητα να ακολουθήσω το πάθος μου»

«Δεν έχεις πάντα τον ίδιο στόχο στη ζωή σου, έχει να κάνει με την ηλικία, όταν ήμουν νέα ήμουν πολύ αφοσιωμένη στην καριέρα μου, να ταξιδέψω, να κάνω ταινίες και πράγματα. Σήμερα είμαι γυναίκα, και ως γυναίκα φυσικά θέλω να έχω στη ζωή μου τη δουλειά μου και το πάθος μου, αλλά η προτεραιότητα είναι τα παιδιά μου» σημείωσε.

Οι Ιταλοί είναι σαν τους Έλληνες!
Στην παρατήρηση ότι είναι τόσο όμορφη, αλλά ήρεμη απάντησε χαριτολογώντας «αλλά είμαι Ιταλίδα! Οι Ιταλοί είναι σαν τους Έλληνες! Είμαστε παρόμοιοι, πολύ ήρεμοι και γλυκείς, αλλά μπορούμε να γίνουμε και πολύ παθιασμένοι, αλλά γι’ αυτό πιστεύω ότι η μεσογειακή κουλτούρα είναι τόσο όμορφη, επειδή είμαστε απρόβλεπτοι».

Όπως επισήμανε η ηθοποιός «στην Αθήνα δεν έχω έρθει πολλές φορές, αλλά μ’ αρέσει πάρα πολύ η ενέργεια εδώ, η μεσογειακή και ανατολίτικη ενέργεια, με την Ακρόπολη στη μέση. Έχω πάει πολλές φορές σε κάποια νησιά για παράδειγμα στην Πάρο και την Αντίπαρο. Τι να πω; Όλοι ξέρουμε πόσο μαγικά και όμορφα είναι η φύση, το απίθανο γαλάζιο το φως τι άλλο μπορώ να πω;Επίσης αυτό που μού αρέσει στην Ελλάδα είναι η αίσθηση της ζωής».

 «Όλα είναι ενέργεια, οι επιστήμονες το λένε… Πιστεύουμε στην ενέργεια γιατί η φύση είναι ενέργεια» δήλωσε ερωτηθείσα σχετικά.

«Πιστεύω ότι όλοι χρειαζόμαστε ο ένας τον άλλο, αν θέλουμε να είμαστε δυνατοί πρέπει να είμαστε μαζί» επισήμανε.

πηγή:madata.gr