Νέα Ιωνία: Συνελήφθη και ομολόγησε 19χρονη για την εγκατάλειψη του βρέφους

Νέα Ιωνία: Συνελήφθη και ομολόγησε 19χρονη για την εγκατάλειψη του βρέφους

Η 19χρονη ζούσε με την γιαγιά της που έχει οδηγηθεί και εκείνη στην Ασφάλεια για κατάθεση. Υπήρχαν ενδείξεις από υλικό κλειστού κυκλώματος σε γειτονικό σουπερμάρκετ απ’ όπου η νεαρή προμηθεύτηκε το καρότσι.

Στο Τμήμα Προστασίας Ανηλίκων οδηγήθηκε πριν από λίγο και ομολόγησε μία 19χρονη Ελληνίδα που ζούσε με την γιαγιά της σε διαμέρισμα στη Νέα Ιωνία, πως ήταν εκείνη που γέννησε το μόλις ημερών κοριτσάκι και στη συνέχεια το εγκατέλειψε χθες πρωινές ώρες σε πυλωτή πολυκατοικίας, μέσα σε ένα καρότσι σουπερμάρκετ, επί της οδού Κασταμονής 63, στη Νέα Ιωνία.

Το μωράκι το βρήκε τυχαία ένας περίοικος που κάλεσε την Άμεση Δράση. Το μωράκι είχε τον ομφάλιο λώρο του, όμως, κανονικά κομμένο και φαινόταν ότι είχε δεχθεί ιατρική φροντίδα και είχε γεννηθεί σε μαιευτήριο και πως στη συνέχεια, προφανώς, αποφασίστηκε να εγκαταλειφθεί.

Οι αστυνομικοί παρέλαβαν το μωράκι και το μετέφεραν στο Νοσοκομείο Παίδων, όπου διαπιστώθηκε πως είναι καλά στην υγεία του.

Η έρευνα ξεκίνησε με την συλλογή βιντεοληπτικού υλικού από το σουπερμάρκετ, όπου η 19χρονη προμηθεύτηκε το καρότσι και έτσι σχηματίστηκαν οι πρώτες ενδείξεις και στη συνέχεια από συνδυασμό έρευνας σε μαιευτήρια για πρόσφατες γεννήσεις και ερωτήσεις των αστυνομικών πόρτα-πόρτα, έφτασαν στο διαμέρισμα της 19χρονης και αρχικά την προσήγαγαν στην Ασφάλεια, όπου στη συνέχεια ομολόγησε.

Η διαδικασία της ανάκρισης συνεχίζεται, ώστε να αποσαφηνιστούν πλήρως οι συνθήκες κάτω από τις οποίες η 19χρονη πήρε αυτή την απόφαση για το ίδιο της το παιδί και αναμένεται να σχηματιστεί, σχετική δικογραφία σε βάρος της.

πηγή:news247.gr