Νομοσχέδιο με πέντε αλλαγές στον ΕΦΚΑ

Νομοσχέδιο με πέντε αλλαγές στον ΕΦΚΑ

''Πράσινο'' φως δίνεται στο νομοσχέδιο του Υπουργού Εργασίας, Κωστή Χατζηδάκη, για τον εκσυγχρονισμό του ΕΦΚΑ.

Και αυτό γιατί θα περάσει από το σημερινό Υπουργικό Συμβούλιο. Αμέσως μετά θα ακολουθήσουν σχετικές δηλώσεις από τον Υπουργό Εργασίας, Κ. Χατζηδάκη και τον Υφυπουργό, Πάνο Τσακλόγλου.

Το νομοσχέδιο αυτό το έχει προαναγγείλει ο ίδιος ο Κωστής Χατζηδάκης από τέλη Οκτωβρίου και στόχο έχει, σύμφωνα με τον ίδιο, να αντιμετωπισθεί η ''δυσκινησία'', η ''γραφειοκρατία'' και οι ''καθυστερήσεις στην εξυπηρέτηση του πολίτη''.

Αυτό θα γίνει μέσα από την ''εισαγωγή νέων μεθόδων μάνατζμεντ”, αλλά και τη ''μεγαλύτερη ταχύτητα στη λήψη των αποφάσεων και λιγότερα "σούρτα-φέρτα" ανάμεσα στο υπουργείο και στον ΕΦΚΑ''.

Αρμόδια στελέχη με τα οποία ήλθε σε επαφή το Capital.gr χαρακτηρίζουν βάσιμες τις πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίες το νομοσχέδιο, κατά πρώτον, θα περιλαμβάνει διατάξεις που θα ανοίξουν τον δρόμο για την αξιοποίηση δυναμικού του ιδιωτικού τομέα και για άλλες διοικητικές θέσεις του ΕΦΚΑ (πέραν από εκείνες της κεντρικής διοίκησης).

Συγκεκριμένα, θα προβλέπεται η δυνατότητα επιλογής επιτελικών στελεχών του ΕΦΚΑ και από τον ιδιωτικό αλλά και τον ευρύτερο δημόσιο τομέα, και όχι μόνο από τον ΕΦΚΑ ή το Υπουργείο Εργασίας.

Και αυτό με βάση αντικειμενικά, νέα, υψηλά κριτήρια, έτσι ώστε να προσελκυστούν στελέχη με τα καλύτερα δυνατά προσόντα.

Το ίδιο αναφέρουν, οι ίδιες πηγές και σε σχέση με πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες το νομοσχέδιο, κατά δεύτερον, θα δίνει τη δυνατότητα για ολοκλήρωση του νέου οργανογράμματος του e-ΕΦΚΑ με την αξιοποίηση και ιδιωτικής εταιρείας συμβούλων.

Παράλληλα, κατά τρίτον, το νομοσχέδιο αναμένεται να περιλαμβάνει διατάξεις με τις οποίες θα επιταχυνθούν οι διαδικασίες για την απόσπαση και τη μετάταξη υπαλλήλων, οι οποίοι δεν θα μπορούν να ανταποκριθούν στα καθήκοντά τους.

Επίσης, κατά τέταρτον, θα προωθηθούν αλλαγές στο σύστημα προμηθειών στην κατεύθυνση της μεγαλύτερης ευελιξίας.

Εξάλλου, κατά πέμπτον, βάσιμες χαρακτηρίζουν αρμόδια στελέχη τις πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες ενδεχομένως το νομοσχέδιο να περιλαμβάνει διατάξεις που θα προβλέπουν ενεργοποίηση Ανώνυμης Εταιρείας Διαχείρισης της Ακίνητης Περιουσίας του ΕΦΚΑ με έμπειρα στελέχη από τον ιδιωτικό τομέα.

πηγή capital.gr