Ο Αλ. Μεϊκόπουλος καλεί τον Υπουργό Υποδομών στη Βουλή για τις καταστροφές στον Αλμυρό

Ο Αλ. Μεϊκόπουλος καλεί τον Υπουργό Υποδομών στη Βουλή για τις καταστροφές στον Αλμυρό

Να αξιοποιήσει άμεσα όλα τα χρηματοδοτικά

εργαλεία για τη γρηγορότερη αποκατάσταση των ζημιών στο σύνολο των υποδομών του Δήμου Αλμυρού ζήτησε με Επίκαιρη Ερώτησή του προς τον Υπουργό Υποδομών & Μεταφορών, ο Βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος, η οποία αναμένεται να συζητηθεί τις επόμενες ημέρες.
Ο Βουλευτής επεσήμανε ότι το πέρασμα του κυκλώνα “ΙΑΝΟΣ” από τη Μαγνησία, προκάλεσε εκτεταμένες καταστροφές στο σύνολο σχεδόν των υποδομών του Αλμυρού με το οδικό δίκτυο να έχει υποστεί καταστροφές στο σύνολό του και τους οικισμούς Αργιλοχώρι και Πέρδικα να παραμένουν απροσπέλαστοι και χωρίς νερό και ηλεκτρικό ρεύμα. Πρόβλημα με την υδροδότηση υπάρχει και στο δημοτικό  συγκρότημα του Αλμυρού, λόγω ζημιάς στον κεντρικό εξωτερικό αγωγό που έχει ως αποτέλεσμα το νερό που φτάνει εντός του Δήμου να μην είναι πόσιμο. Σημαντικές ζημιές έχουν υποστεί και πολλές γέφυρες τις περιοχής ενώ εξαιτίας των ζημιών σε καίριες υποδομές κινδυνεύουν και άλλες εγκαταστάσεις, όπως σχολεία, κτίρια κατοικιών, αθλητικές υποδομές και άλλα.
Ο Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος στηλίτευσε το γεγονός ότι παρά το ότι οι αρμόδιες αρχές ανέμεναν τη σφοδρότητα του κυκλώνα και είχαν σαφή εικόνα για τις περιοχές που θα έπληττε με περισσότερη ένταση, εντούτοις δεν έγινε καμία προετοιμασία για να αποφευχθούν οι καταστροφικές συνέπεις του κυκλώνα στην περιοχή. Δεν πραγματοποθήθηκε προληπτικός καθαρισμός ρεμάτων, ενώ και κατά τη διάρκεια της εξέλιξης των γεγονότων δεν υπήρξε ορθός συντονισμός των αρμόδιων φορέων και αρχών.
Το Υπουργείο Υποδομών & Μεταφορών ανακοίνωσε ότι μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, θα διαθέσει 1 εκατ. ευρώ σε κάθε Δήμο που έχει πληγεί, για αποκατάσταση του οδικού δικτύου.
“Λίγη η διαχείριση της καταστροφής από την κυβέρνηση, λίγα και τα μέτρα, και ο κόσμος δικαιολογημένα αναρωτιέται αν υπάρχει κράτος. Η κυβέρνηση στηρίζεται στον επικοινωνιακό απόηχο μέτρων που είναι στην πραγματικότητα ανεπαρκή, καθώς η αλήθεια είναι ότι στο Δήμο Αλμυρού οι ζημιές σε υποδομές υπολογίζεται ότι υπερβαίνουν κατά πολύ τα 20 εκατ. ευρώ”, τόνισε ο Βουλευτής.