Ο Αλ. Μεϊκόπουλος στο Φιλανθρωπικό Σωματείο «Στοργή» του ΕΕΕΕΚ Αλμυρού

Ο Αλ. Μεϊκόπουλος στο Φιλανθρωπικό Σωματείο «Στοργή» του ΕΕΕΕΚ Αλμυρού

Το Φιλανθρωπικό Σωματείο «Στοργή» - Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων 4/θ Ειδικού Σχολείου Αλμυρού

και Φίλων ΑΜΕΑ Επαρχίας Αλμυρού, επισκέφθηκε ο Βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος, προκειμένου να συζητήσει με τους εκπροσώπους και να ενημερωθεί για τα τρέχοντα ζητήματα. Στη συνάντηση παρευρέθηκαν η Πρόεδρος κ. Τσάκαλου Νίκη, ο Γραμματέας Επικοινωνίας κ. Παπαθανασίου Αριστείδης και ο φίλος του Σωματείου κ. Μπουρλής Βασίλειος.

Το κτιριακό πρόβλημα που αντιμετωπίζει το ΕΕΕΕΚ Αλμυρού ήταν το βασικό θέμα που τέθηκε στο Βουλευτή με τους εκπροσώπους του Σωματείου να αναφέρουν ότι ο χώρος στον οποίο στεγάζεται το ΕΕΕΕΚ είναι ακατάλληλος για την εξυπηρέτηση του σκοπού του. Οι αίθουσες διδασκαλίας και εργαστηρίων δεν είναι επαρκείς με αποτέλεσμα μαθητές και εκπαιδευτικοί  να συνωστίζονται, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τον κίνδυνο υπερμετάδοσης του κορονοϊού.

Ο Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος επεσήμανε ότι το κτιριακό πρόβλημα του ΕΕΕΕΚ θα πρέπει να αντιμετωπιστεί σε δύο φάσεις, με πρώτο βήμα την παροχή χρηματοδότησης στο Σχολείο, ώστε να επεκτείνει την υπάρχουσα υποδομή προσθέτοντας αίθουσες, ενώ σε δεύτερο χρόνο αναγκαία είναι η εξεύρεση και εγκατάσταση του ΕΕΕΕΚ Αλμυρού σε μία σύγχρονη κτιριακή υποδομή που να απαντά στις πολλαπλές ανάγκες των μαθητών ενός Ειδικού Σχολείου.

Μετά το πέρας της συνάντησης ο Βουλευτής επικοινώνησε και πραγματοποίησε παρέμβαση στις Κτιριακές Υποδομές Α.Ε. (ΚτΥπ) για την επίσπευση των απαραίτητων ενεργειών προκειμένου να επιλυθεί το κτιριακό ζήτημα του ΕΕΕΕΚ Αλμυρού.

Ο Βουλευτής δεν παρέλειψε να ρωτήσει τους παρευρισκόμενους για τον αν και πόσο συχνά γίνεται προληπτικός μοριακός έλεγχος Covid στους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς του Ειδικού Σχολείου Αλμυρού, δεδομένου ότι οι εκπαιδευτικές δομές Ειδικής Αγωγής λειτουργούν κανονικά καθ’ όλο το διάστημα της πανδημίας.

Ο Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος ενημέρωσε τους εκπροσώπους του Σωματείου ότι στο παρελθόν έχει επισημάνει με κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις τόσο την ανάγκη διενέργειας τακτικών μαζικών τεστ Covid στις δομές ειδικής ευαλωτότητας, όσο και την ανάγκη του κατά προτεραιότητα εμβολιασμού των Ατόμων με Αναπηρία, και δεσμεύτηκε ότι θα θέσει εκ νέου το θέμα στον Υπουργό Υγείας στην επερχόμενη συζήτηση Επίκαιρης Ερώτησής του με θέμα την αποτυχία του εμβολιαστικού σχεδιασμού στη Μαγνησία.