Ο δήμαρχος Αλμυρού Βαγ. Χατζηκυριάκος για τις Δημαιρεσίες

Ο δήμαρχος Αλμυρού Βαγ. Χατζηκυριάκος για τις Δημαιρεσίες

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΛΜΥΡΟΥ ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΧΑΤΖΗΚΥΡΙΑΚΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΜΑΙΡΕΣΙΕΣ

Μια νέα θητεία ξεκίνησε για όλους μας και όπως κάθε νέο ξεκίνημα, φέρνει μαζί της πολλές ελπίδες αλλά και πολλούς στόχους να εκπληρώσει.

Με την απλή αναλογική και το νέο σύστημα διοίκησης των συλλογικών οργάνων, δημιουργούνται νέες προϋποθέσεις για τη συμμετοχή των πολιτών, αλλά και για την ευρύτερη λειτουργία του Δήμου η οποία απαιτεί την ευρύτερη δυνατή συναίνεση στη λήψη των αποφάσεων.

Γι αυτόν τον λόγο, είναι επιτακτική η ανάγκη καλλιέργειας πνεύματος συνεργασίας, διαλόγου και σύνθεσης των διαφορετικών αντιλήψεων και οπτικών για το αύριο του τόπου μας τόσο στην κοινωνία όσο και μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Εμείς από την πλευρά μας, ήμασταν, είμαστε και θα συνεχίσουμε να είμαστε ανοιχτοί σε όλους εκείνους τους πολίτες που ενδιαφέρονται για τα κοινά μας οράματα και την προκοπή του τόπου μας. Που ευαισθητοποιούνται για την αντιμετώπιση των προβλημάτων, για την οικονομική ανασυγκρότηση της περιοχής μας, την βελτίωση των υποδομών της, την φροντίδα για τον κοινωνικά αδύναμο, την προστασία της πολιτιστικής μας κληρονομιάς και του περιβάλλοντος.

Το Πρόγραμμα διοίκησης που διαθέτουμε και το Όραμα που έχουμε, όχι μόνο δεν μας αποτρέπουν, αλλά μας επιβάλλουν να συνεργαστούμε με όλους όσους είναι προσηλωμένοι στην αξία του διαλόγου και της σύνθεσης των απόψεων καθώς και στην αναζήτηση από κοινού των λύσεων στα κοινά προβλήματα.

Σίγουρα, τα προβλήματα και οι δυσκολίες δεν θα λείψουν.

Όμως, εμείς θέλουμε, σ' αυτή τη νέα θητεία, να εγγυηθούμε μια Νέα Συμφωνία με τους δημότες που θα εξασφαλίζει την διαφάνεια, τη συλλογικότητα και την ηθική στην λειτουργία του Δήμου. Μια Συμφωνία, πέρα και έξω από κομματικούς υπολογισμούς, μικροσυμφέροντα και ιδιοτέλειες.

Για να εμφυσήσουμε στην τοπική μας κοινωνία την έννοια της ενεργούς συμμετοχής.
Για να εφαρμόσουμε ένα συνεκτικό αναπτυξιακό σχέδιο, βασισμένο στις ανάγκες της τοπικής μας κοινωνίας.

Για να ασκήσουμε κοινωνική και πολιτισμική πολιτική, με την ενίσχυση των δημοτικών και των κοινωνικών υποστηρικτικών υπηρεσιών.

Για να προωθήσουμε την τακτική λογοδοσία. Τη χρηστή και διαφανή διαχείριση του δημοσίου χρήματος. Την αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών για τη βελτίωση της ζωής των πολιτών.

Είμαι σίγουρος πως όλες οι δημοτικές παρατάξεις θα πολιτευτούν με τρόπο υπεύθυνο και συγκαταβατικό, αναλαμβάνοντας πλήρως τον ρόλο τους. Περιμένουμε την καλόπιστη κριτική τους, αλλά και την ειλικρινή συνεισφορά τους στην αναζήτηση των καλύτερων λύσεων για τα προβλήματα και τις ανάγκες του Δήμου μας.

Να ευχηθώ σε όλους καλή δουλειά. Να έχουμε μια γόνιμη, δημιουργική και αποδοτική για τους δημότες μας θητεία!!