Ο Κων. Μαραβέγιας στηρίζει το αίτημα της ΟΕΒΕΜ για διετή παράταση των επαγγελματικών μισθώσεων

 Ο Κων. Μαραβέγιας στηρίζει το αίτημα της ΟΕΒΕΜ για διετή παράταση των επαγγελματικών μισθώσεων

Το αίτημα των επαγγελματοβιοτεχνών της Μαγνησίας για διετή παράταση των επαγγελματικών μισθώσεων λόγω κορωνοϊού, προώθησε ο βουλευτής Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας κ. Κωνσταντίνος Μαραβέγιας με Αναφορά του προς τους υπουργούς Οικονομικών κ. Χ. Σταϊκούρα και Ανάπτυξης & Επενδύσεων κ. Α. Γεωργιάδη.
Η Αναφορά του κ. Μαραβέγια βασίζεται σε επιστολή της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Ν. Μαγνησίας (ΟΕΒΕΜ), σύμφωνα με την οποία το μέτρο της μείωσης του ενοικίου κατά 40% αποτελεί μεν βοήθεια προς τις επιχειρήσεις, ωστόσο η ανανέωση των συμφωνητικών μίσθωσης δεν εγγυάται και την ισχύ του προηγούμενου συμφωνηθέντος ποσού. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, κάποιοι ιδιοκτήτες να απαιτούν αύξηση των ποσών μίσθωσης, με στόχο της εξισορρόπηση της έκπτωσης του 40%, στην οποία υποχρεώθηκαν με Υπουργική Απόφαση.
Η ΟΕΒΕΜ ζητεί την κατοχύρωση της παράτασης των συμφωνητικών μίσθωσης για δύο έτη με τα ισχύοντα ποσά, επισημαίνοντας ότι οι συνέπειες της υγειονομικής κρίσης για τις μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις είναι δυσβάσταχτες και πολλές από αυτές κινδυνεύουν με κλείσιμο.
Αντιλαμβανόμενος το μέγεθος των προβλημάτων που έχει προκαλέσει η υγειονομική κρίση και αναγνωρίζοντας το γεγονός ότι οι μικρές επιχειρήσεις αποτελούν την ραχοκοκαλιά της οικονομίας, ο κ. Μαραβέγιας ζητεί από τους αρμόδιους υπουργούς να εξεταστεί η δυνατότητα ικανοποίησης του αιτήματος που διατυπώνει η ΟΕΒΕΜ, με σκοπό τη στήριξη των επαγγελματοβιοτεχνών και την τόνωση της οικονομίας.