Ο Λούκας Γιώρκας δηλώνει ερωτευμένος - Τι απάντησε για την Έλλη Κοκκίνου

Ο Λούκας Γιώρκας δηλώνει ερωτευμένος - Τι απάντησε για την Έλλη Κοκκίνου

Ο ταλαντούχος τραγουδιστής Λούκας Γιώρκας, με αφορμή το νέο του τραγούδι που κυκλοφόρησε πρόσφατα με τίτλο «Για την Ελλάδα» αλλά και τις καλοκαιρινές του εμφανίσεις στην Κύπρο μαζί με την Έλλη Κοκκίνου, μιλά στη Realife για την έμπνευση που δίνει στη ζωή του η μουσική, για την ιδιαίτερη σχέση του με τον Θεό, αλλά και για την ευτυχία που βιώνει στα προσωπικά του.

Στην έντονη φημολογία των τελευταίων ημερών που τον θέλει να είναι ζευγάρι με την Έλλη Κοκκίνου, ο ίδιος απαντά: «Δεν υπάρχει κάτι τέτοιο. Με την Έλλη είμαστε καλοί συνεργάτες, γελάμε, περνάμε ωραία και μετά το βράδυ ο καθένας επιστρέφει στο σπίτι του και στην προσωπική του ζωή. Μπορώ να πω, όμως, ότι είναι μια από τις πιο όμορφες συνεργασίες που είχα κι ας είναι ακόμα στην αρχή», λέει και, παρότι αποφεύγει να μιλά δημόσια για την προσωπική του ζωή, επιβεβαιώνει τις πληροφορίες της «R» που τον θέλουν να είναι ερωτευμένος. «Είμαι ένας τύπος που χωρίς έρωτα δεν ζω, δεν λειτουργώ. Κι όταν λέω έρωτα, γοητεύομαι από πολλά πράγματα, οπότε, ναι, δηλώνω ερωτευμένος! Στην προσωπική μου ζωή αυτή τη στιγμή είμαι πάρα πολύ όμορφα. Όταν έρθει η στιγμή, θα μιλήσω εκτενέστερα. Δεν κρύβομαι, απλώς θέλω να προστατέψω τη δική μου ζωή, αλλά κυρίως τη ζωή του άλλου ανθρώπου, που μπορεί να βρίσκεται σε άλλο χώρο και να θέλει να κρατήσει χαμηλά τους τόνους. Ο καθένας από εμάς έχει την οικογένειά του και δεν είμαστε όλοι εξοικειωμένοι με την έκθεση στη δημοσιότητα».

 Η φωνή του γίνεται τρυφερή, όταν μιλά για τη σύντροφό του, η οποία, σύμφωνα με πληροφορίες της «R», είναι εκπαιδευτικός. «Είναι πολύ σημαντικό για εμένα ο άνθρωπος που έχω δίπλα μου να πιστεύει στον Θεό. Όταν έχεις τον Θεό στη ζωή σου, όσο κι αν διαφέρεις από τον άλλο, ο Θεός λειτουργεί σαν φάρος. Έτσι, δύο εντελώς διαφορετικοί άνθρωποι που πορεύονται χέρι-χέρι στη ζωή έχουν αυτόν τον φάρο και δεν χάνουν τον δρόμο τους, παρ’ όλα τα λαμπάκια και τα πυροτεχνήματα που μπορεί να τους προκαλούν να χάσουν και να χαθούν από αυτόν τον κοινό δρόμο. Επίσης η απλότητα και το χιούμορ είναι σημαντικά στοιχεία». Άραγε, ο Λούκας Γιώρκας είναι έτοιμος να δημιουργήσει τη δική του οικογένεια; «Θα το ήθελα πάρα πολύ, αλλά είμαι άνθρωπος που δίνει χώρο στον χρόνο, ο οποίος μας δοκιμάζει όλους πολλές φορές, και το πλήρωμα του χρόνου έρχεται για οτιδήποτε θέλουμε στη ζωή μας. Το θέλω πολύ, το διεκδικώ και το εύχομαι να γίνει σύντομα».

Παραγωγικός

Μετά την καραντίνα, ο τραγουδιστής επέστρεψε δισκογραφικά με το τραγούδι «Για την Ελλάδα». «Αποδεικνύεται πως η περίοδος της πανδημίας ήταν η πιο παραγωγική για εμένα, για- τί κατάφερα να κυκλοφορήσω όσα τραγούδια ήθελα, με τελευταίο το "Για την Ελλάδα", σε στίχους και μουσική ενός πολύ μεγάλου συνθέτη, του Γιώργου Μουκίδη, από την Cobalt Music, ένα ζεϊμπέκικο με στίχο ελληνικό κοινωνικής υφής. Tο ζεϊμπέκικο, για εμένα, είναι ένας ρυθμός ανάτασης γι’ αυτόν που το ακούει και το χορεύει, πόσο μάλλον όταν μιλά για την Ελλάδα. Εδώ και ενάμιση χρόνο περνάμε μεγάλη δοκιμασία τόσο από πλευράς υγείας μέσα στην πανδημία όσο και από ψυχολογικής πλευράς, από τον εγκλεισμό που είχε ως συνέπεια η πανδημία. Αυτό το συναίσθημα ήθελα να το επικοινωνήσω σε οποιονδήποτε μπορούσε να το λάβει ακούγοντας το τραγούδι μου», λέει, ενώ αναφέρεται και στη σημασία της μουσικής στη ζωή μας: «Η μουσική είναι έμπνευση. Είναι εγκληματικό, κατά την άποψή μου, το γεγονός ότι η μουσική, σε όλη αυτή τη δοκιμασία που περνάμε, πέρασε σε δεύτερη μοίρα, γιατί θα μπορούσε να έχει πρωτοστατήσει ακόμα και στην καταπολέμηση μιας πανδημίας. Η μουσική και γενικότερα η τέχνη εμπνέουν και έχουμε ανάγκη αυτή τη στιγμή από έμπνευση. Έτσι, τουλάχιστον, θέλω εγώ να προσεγγίζω την τέχνη. Τις στιγμές που είμαι χαρούμενος ακούω μουσική για να περάσω καλά, τις στιγμές που είμαι λυπημένος ακούω μουσική για να επανέλθω».

Αυτό το διάστημα ο Λούκας Γιώρκας εμφανίζεται στην Κύπρο κάθε Σάββατο και Κυριακή στο «Theama Venue» στη Λεμεσό, με την Έλλη Κοκκίνου, τον Δημήτρη Καραδήμο και την Έλενα Παπαπαναγιώτου. «Η χημεία που έχουμε στο σχήμα είναι τρομερή. Με την Έλλη έχουμε ξανασυνεργαστεί το 2016-2017 στο "Καμπαρέ" στο Κολωνάκι, αλλά αυτή τη φορά η αλλαγή που έχει φέρει στη ζωή μας η πανδημία μάς έχει φέρει πιο κοντά. Ο Δημήτρης είναι ένα φοβερό παιδί και η Έλενα είναι μια Κύπρια υπερταλαντούχα τραγουδίστρια. Ο κόσμος στην Κύπρο μάς τιμά χρόνια τώρα, κάτι που με κάνει πολύ χαρούμενο». Παράλληλα με το τραγούδι, ο Λούκας είναι και δημιουργός δύο ταινιών μικρού μήκους με τίτλο «Το μυστικό της Νίκης» και «Το μυστικό της Νίκης 2: Η περιπέτεια του Βίκτωρα», με θέμα την πρόληψη της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης. «Θεωρώ ότι, αν η ανθρωπότητα θέλει να επενδύσει κάπου, αυτό είναι η παιδεία των παιδιών. Στενοχωριέμαι πολύ βλέποντας ότι η γενική πραγματικότητα θέλει να φθείρει την παιδικότητα των παιδιών, αλλά και την παιδεία, και προσπαθώ, όπως μπορώ, να δημιουργώ κάτι που θα είναι ωφέλιμο για τα παιδιά».

πηγή:enikos.gr