Ο Στέφανος Τσιτσιπάς, κατέκτησε το Masters του Μόντε Κάρλο - Η συγκινητική απονομή

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς, κατέκτησε το Masters του Μόντε Κάρλο - Η συγκινητική απονομή

Τον πρώτο τίτλο της καριέρας του σε «1000άρι» τουρνουά της ATP πανηγύρισε ο Στέφανος Τσιτσιπάς, κατακτώντας το Masters του Μόντε Κάρλο.

Ο Έλληνας τενίστας επικράτησε στον τελικό του Ρώσου Αντρέι Ρούμπλεφ με 6-3, 6-3, ολοκλήρωσε τους αγώνες του στο Πριγκιπάτο χωρίς να χάσει ούτε σετ και πήρε το τρόπαιο και 1.000 βαθμούς στην παγκόσμια κατάταξη.

Συνολικά, είναι ο έκτος επαγγελματικός τίτλος (σε 14 τελικούς) για τον Τσιτσιπά και ο πρώτος για το 2021. Μέχρι σήμερα, ο 22χρονος τενίστας είχε κατακτήσει τέσσερα τουρνουά της σειράς ATP 250, σε Μασαλία (δύο φορές), Στοκχόλμη και Εστορίλ, καθώς και τον τίτλο στο τελικό τουρνουά ATP Finals του 2019, στο Λονδίνο.

Οποιαδήποτε... ένσταση, βασιζόμενη στο γεγονός ότι ο Τσιτσιπάς δεν χρειάστηκε να αντιμετωπίσει στο Μόντε Κάρλο κάποιον από τους τέσσερις παίκτες που βρίσκονται πάνω από τον ίδιο στην παγκόσμια κατάταξη, διαλύθηκε από την εικόνα του τελικού.

Απέναντι σε έναν πολύ δυνατό και φορμαρισμένο αντίπαλο, που ειδικεύεται σε χωμάτινες επιφάνειες και προερχόταν από τη μεγάλη νίκη επί του Ράφα Ναδάλ στα προημιτελικά, ο Έλληνας πρωταθλητής έκανε επίδειξη δύναμης και δεν άφησε κανένα περιθώριο αμφισβήτησης της ανωτερότητάς του. Έκανε break με το... καλημέρα του τελικού, προηγήθηκε 3-0 και κράτησε εύκολα τα σερβίς του μέχρι το τέλος του πρώτου σετ (6-3).

Στο δεύτερο σετ, αν και ο Τσιτσιπάς έκανε ξανά break νωρίς (2-1), ο Ρούμπλεφ ήταν πιο ανταγωνιστικός και πίεσε τον Στέφανο, που όμως έπαιξε πολύ ώριμα, απέφυγε τα «εύκολα» λάθη και διατήρησε το προβάδισμα. Ο Ρώσος ζόρισε τον Έλληνα τενίστα στο όγδοο γκέιμ, αλλά ο Τσιτσιπάς με μεγάλη αποφασιστικότητα κράτησε το σερβίς του και έκλεισε με break τον τελικό.

Ήταν ο δεύτερος τελικός μεταξύ των δύο παικτών, με τον Τσιτσιπά να παίρνει τη ρεβάνς για την ήττα του πέρυσι στο Αμβούργο και ταυτόχρονα να παίρνει το «πάνω χέρι στις μεταξύ τους αναμετρήσεις (4-3).

Τσιτσιπάς: «Η ωραιότερη νίκη της ζωής μου»

Εμφανώς συγκινημένος μετά το θρίαμβο επί του Αντρέι Ρούμπλεφ και την κατάκτηση του τίτλου στο Μόντε Κάρλο, του πρώτου τουρνουά Masters στην καριέρα του, ο Στέφανος Τσιτσιπάς χαρακτήρισε τη σημερινή νίκη ως «την ωραιότερη της ζωής μου ως τώρα».

Μάλιστα, ο Έλληνας τενίστας γύρισε τη μνήμη του στα πρώτα του χρόνια και έκανε ειδική μνεία στον πρώτο του προπονητή, Γιώργο Φουντούκο, «ο οποίος μου έμαθε το άθλημα», όπως τόνισε χαρακτηριστικά.

«Είμαι περήφανος για τον τρόπο που συμπεριφέρθηκα στο κορτ», είπε ο Τσιτσιπάς αναφορικά με τον τελικό, ενώ απευθύνθηκε σε δεύτερο πρόσωπο στον ηττημένο του αγώνα, λέγοντάς του χαρακτηριστικά:

«Ξέρω πώς αισθάνεσαι, έχω υπάρξει στη θέση σου. Είσαι σπουδαίος αθλητής. Θ¨ελω μαζί να βοηθήσουμε το σπορ να μεγαλώσει. Έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας. Ξεκινήσαμε μαζί από τα juniors και φτάσαμε ως εδώ».

Εν συνεχεία μίλησε για την πρώτη του παρουσία στο Μόντε Κάρλο και αφιέρωσε τον τίτλο στον πρώτο προπονητή του: «Ήταν για μένα ένα μακρύ ταξίδι. Ήρθα πρώτη φορά εδώ σε ηλικία έξι ετών. Έβλεπα τον Ράφα, τον Ρότζερ και τον Νόβακ σε αυτό το τουρνουά και τους θαύμαζα. Είμαι πολύ χαρούμενος που είμαι εδώ. Είχα μία πολύ καλή εβδομάδα. Θέλω να αφιερώσω αυτό το τρόπαιο στον πρώτο προπονητή μου στην Ελλάδα, Γιώργο Φουντούκο, ο οποίος μου έμαθε το άθλημα. Φυσικά και στους γονείς μου και όλη μου την ομάδα».

video
πηγή:madata