Ολονύχτιο θρίλερ με πυρκαγιά στη Θεσσαλονίκη

Ολονύχτιο θρίλερ με πυρκαγιά στη Θεσσαλονίκη

Η εκκένωση της πολυκατοικίας έγινε με επιτυχία, με τους πυροσβέστες να απεγκλωβίζουν συνέχεια ένοικους, ανάμεσα σε αυτούς και οικογένειες με μικρά παιδιά.

Μια ώρα μετά την εκδήλωση της πυρκαγιάς, σύμφωνα με πληροφορίες του GRTimes, δύο άτομα παρέμεναν εγκλωβισμένα.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση ενός πυροσβέστη που φόρεσε μάσκα οξυγόνου γιατί εξουθενώθηκε καθώς επιχειρούσε για τους απεγκλωβισμούς.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από την πολυκατοικία απεγκλωβίστηκαν 12 άτομα, εκ των οποίων τα 10 διακομίστηκαν λόγω αναπνευστικών προβλημάτων με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ σε εφημερεύον νοσοκομείο.

Μάλιστα μία γυναίκα 40 ετών χρειάστηκε να διασωληνωθεί.

Η φωτιά λίγη ώρα αργότερα έσβησε, ενώ μέχρι στιγμής παραμένουν άγνωστα τα αίτια που την προκάλεσαν. Για προληπτικούς λόγους στο νοσοκομείο μεταφέρθηκαν και δύο πυροσβέστες.

Όπως περιέγραψε ο υποστράτηγος και Συντονιστής Επιχειρήσεων του Αρχηγείου Πυροσβεστικού Σώματος Σπύρος Βαρσάμης σχετικά με τη μεγάλη επιχείρηση κατάσβεσης και απεγκλωβισμού, «σήμερα, 00:45 ειδοποιηθήκαμε για πυρκαγιά σε διαμέρισμα 3ου ορόφου στην οδό Σωκράτους 6 στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Φτάνοντας στο σημείο διαπιστώσαμε ότι ένα διαμέρισμα καιγόταν ολοσχερώς, ο καπνός είχε κατακλύσει την οικοδομή και όλα τα διαμερίσματα που βρίσκονταν στους πάνω ορόφους της επταώροφης οικοδομή»ς.

«Ξεκίνησε προσβολή της πυρκαγιάς τόσο εσωτερικά από το κλιμακοστάσιο όσο και εξωτερικά από το μπαλκόνι και παράλληλα έγινε η προσπάθεια απομάκρυνσης των ενοίκων. Έχουμε καταφέρει να απομακρύνουμε με ασφάλεια δώδεκα άτομα, εξ αυτών δέκα έχουν παραληφθεί από το ΕΚΑΒ με αναπνευστικά πρόβλημα και η φωτιά αυτή τη στιγμή είναι υπό πλήρη έλεγχο» δήλωσε ο κ. Βαρσάμης.  

Πηγή: GRTimes.gr, zougla.gr