Πέρασε 17 χρόνια από τη ζωή του για να βάλει στη φυλακή το δολοφόνο του πατέρα του

Πέρασε 17 χρόνια από τη ζωή του για να βάλει στη φυλακή το δολοφόνο του πατέρα του

Σαν ταινία, κι όμως είναι αληθινή ιστορία

Παίζοντας με τον γείτονά του, Zhang Jun ο Xiang βρέθηκε να μαλώνει μαζί του επειδή καταλάθος τον χτύπησε. Ήταν απλώς ένα παιδικό παιχνίδι, αλλά η διαμάχη που ξέσπασε μεταξύ των δύο αγοριών θα οδηγούσε σε έναν τραγικό θάνατο…

Οι δυο τους μάλωσαν, και τότε βγήκε η αδερφή του Xiang για να τον υπερασπιστεί. Η γιαγιά του άλλου παιδιού την έβρισε και της επιτέθηκε. Οι γονείς του Xiang έλειπαν και όταν επέστρεψαν στο σπίτι, ενώ το αγόρι δεν τους είπε τίποτα, η αδερφή είπε στον πατέρα της όλα όσα έγιναν εκείνο το πρωί. Τότε ο πατέρας του σηκώθηκε και πήγε να ζητήσει το λόγο από τους γείτονές του.

Ο Xiang Mingqian θυμάται να βλέπει τον πατέρα του να πηγαίνει στο σπίτι του Zhang Jun και μετά μερικά λεπτά αργότερα, τις φωνές. Η λογομαχία οδήγησε τον πατέρα του παιδιού σε ένα φρικτό έγκλημα! Ο πατέρας του Xiang μαχαιρώθηκε δεκάδες φορές από τον πατέρα του παιδιού. Παρόλο που έτρεξαν στο νοσοκομείο της πόλης, οι πληγές του ήταν πολύ σοβαρές και οι γιατροί δεν μπορούσαν να κάνουν τίποτα για να τον σώσουν. Όταν πήγαν στο αστυνομικό τμήμα να καταθέσουν, ο δολοφόνος του πατέρα του είχε ήδη φυγαδευτεί εκτός πόλης. Επειδή δεν μπορούσαν να τον εντοπίσουν, η αστυνομία, έβαλε την υπόθεση στο συρτάρι.

Μετά το θάνατο του πατέρα του, η ζωή του Xiang χειροτέρευε μέρα με τη μέρα, καθώς δεν υπήρχε κανείς να υποστηρίξει την οικογένεια πια. Εγκατέλειψε το σχολείο και άρχισε να δουλεύει για να βοηθήσει τη μητέρα του για τα προς το ζην.

Στα 10 του, και σκεπτόμενος πως ο δολοφόνος του πατέρα του πιθανότατα απολάμβανε τη ζωή του, αποφάσισε ότι εναπόκειται σε αυτόν να διορθώσει τα πράγματα.

Η μητέρα του ήταν απασχολημένη με την επιβίωσή τους, ο μεγαλύτερος αδερφός του ήταν πολύ ντροπαλός για να κυνηγήσει έναν επικίνδυνο άντρα και η αδερφή του είχε την δική της οικογένεια πλέον.

Δεν υπήρχε κανένας άλλος, οπότε άρχισε να πηγαίνει από το τοπικό αστυνομικό τμήμα ζητώντας πληροφορίες για τον δολοφόνο. Όμως κάποια στιγμή, κάποιος του είπε πως τον είδε πάνω σε ένα μηχανάκι κοντά στο σταθμό των τρένων. Πέρασε μερόνυχτα περιμένοντας να τον βρει. Τίποτα. Κάθε φορά που του έλεγαν πως τον είχαν δει σε ένα μέρος, εκείνος περνούσε όλη τη μέρα του εκεί, περιμένοντας να τον βρει. Αυτό συνεχίστηκε για χρόνια. Ώσπου το 2017, τον βρήκε.

Ο Xiang είχε πληροφορίες ότι ο δολοφόνος του πατέρα του εργαζόταν σε ένα εργοστάσιο στα περίχωρα της πόλης Nan'an. Μίσθωσε ένα αυτοκίνητο, ζήτησε πληροφορίες για το εργοστάσιο και στη συνέχεια πάρκαρε το αυτοκίνητο στην είσοδο του εργοστασίου. Ο Mingqian πέρασε τρεις μέρες παρακολουθώντας το εργοστάσιο, και την τρίτη ημέρα, μετά από 17 χρόνια, είδε τελικά τον Zhang Mouqui ξανά.

Δεν τον πλησίασε, αλλά ρώτησε για εκείνον και έμαθε ότι είχε αλλάξει το όνομά του σε Shao Liang, είχε γνωρίσει μια γυναίκα, την παντρεύτηκε και είχε ακόμη και ένα παιδί.

Αφού συγκέντρωσε όλα τα αποδεικτικά στοιχεία, συμπεριλαμβανομένων των ρούχων του πατέρα του στα οποία φαινόντουσαν οι μαχαιριές, ο Xiang Mingqian πήγε τελικά στην αστυνομία, μόνο αντί της βοήθειας, το μόνο που πήρε ήταν αδιαφορία, καθώς οι αξιωματικοί του είπαν ότι δεν είχαν κανένα αρχείο για τον Zhang Mouqui.

Αργότερα έμαθε ότι πίσω στην πόλη Τσανγκμπά, το έγκλημα παραγράφηκε, καθώς η οικογένειά του δεν είχε ακούσει από αυτόν εδώ και μισή δεκαετία. Ήταν εξοργισμένος, αλλά δεν το έβαλε κάτω. Επικοινώνησε με τις αρμόδιες αρχές και, βάσει των στοιχείων του, κατάφερε να λάβει ένταλμα για τη σύλληψη του Mouqui.

Στις 10 Οκτωβρίου 2018, μετά από 17 χρόνια και 4 ημέρες, ο Xiang Mingqian είχε κάνει τελικά αυτό που είχε υποσχεθεί στη μητέρα του. Έβαλε τον δολοφόνο του πατέρα του στη φυλακή.

πηγή:e-radio.gr