Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής 2020 στο Γυμνάσιο Ευξεινούπολης

Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής 2020 στο Γυμνάσιο  Ευξεινούπολης

Η 16η Οκτωβρίου έχει οριστεί διεθνώς, ως Ημέρα Διατροφής. Κάθε χρόνο,  ο Παγκόσμιος Οργανισμός Τροφίμων και Γεωργίας, επικεντρώνεται σε ένα θέμα που συμβάλλει στην επίτευξη του βασικού του στόχου, δηλαδή την εξάλειψη της πείνας από τον πλανήτη. Το φετινό σύνθημα είναι “Grow, nourish, sustain. Together” δηλαδή   «Καλλιεργούμε, τρεφόμαστε, διατηρούμε. Μαζί».
Στα πλαίσια λοιπόν της αειφορίας και της ελαχιστοποίησης της σπατάλης φυσικών πόρων για τη δημιουργία της τροφής μας, οι μαθητές της Α΄ τάξης  με την καθηγήτρια της Οικιακής Οικονομίας κ. Κουτσομήτρου Θεοδώρα, εμπνεύστηκαν  ένα μικρό θεατρικό έργο, με πρωταγωνιστές τα φρούτα και κεντρικό μήνυμά του την αξία των φρούτων και των λαχανικών στην καθημερινή διατροφή. Με αρκετές δόσεις χιούμορ, τα φρούτα προσπαθούν να επιβιώσουν σε έναν κόσμο που καταδικάζει τα «άσχημα» τρόφιμα, με αποτέλεσμα αυτά να μην επιλέγονται από τους καταναλωτές και να καταλήγουν, δυστυχώς, στα σκουπίδια.
Το θεατρικό παρουσιάστηκε στο Γυμνάσιο Ευξεινούπολης στις 26 Οκτωβρίου 2020, στα πλαίσια δράσεων για την ημέρα διατροφής, τηρώντας  όλα τα προβλεπόμενα μέτρα προστασίας από τον covid - 19.
Αξίζει να σημειωθεί, ότι το Νόμπελ Ειρήνης για το 2020, απονεμήθηκε στο Παγκόσμιο Επισιτιστικό Πρόγραμμα του ΟΗΕ, με στόχο την αποτροπή της πείνας ως εργαλείο πολέμου.
Η κ. Κουτσομήτρου Θεοδώρα, ΠΕ80, έγραψε τα κείμενα  και  επιμελήθηκε τη  σκηνοθεσία. Η κ. Γκαραγκούνη Παυλίνα, ΠΕ08, επιμελήθηκε την κατασκευή  των μαριονεττών. Έπαιξαν οι μαθητές της Α΄ Γυμνασίου: Βαλαμούτης Λάζαρος, Γιαβρούτας Αποστόλης, Γοδινοπούλου Κατερίνα,  Καραδήμου Κωνσταντίνα, Καραπτσιά  Ελένη,  Χατζέλας Γιάννης.
Ο Σύλλογος Διδασκόντων και η Διευθύντρια του Γυμνασίου Ευξεινούπολης συγχαίρουν τους μαθητές και τις εκπαιδευτικούς για την εξαιρετική παρουσίαση.
 
Η Διευθύντρια
Μαρία Σταυραντώνη
MSc Φυσικής Αγωγής