Παγώνη: Δεν μπορέσαμε να πιάσουμε τον στόχο να εμβολιάσουμε το 80% του πληθυσμού ως τον Αύγουστο

Παγώνη: Δεν μπορέσαμε να πιάσουμε τον στόχο να εμβολιάσουμε το 80% του πληθυσμού ως τον Αύγουστο

Η Ματίνα Παγώνη υποστήριξε ότι το πρόγραμμα εμβολιασμού δεν μπόρεσε να φτάσει τον στόχο να εμβολιαστεί το 80% του πληθυσμού στο τέλος Αυγούστου.

Η πρόεδρος των Νοσοκομειακών Γιατρών Αθήνας και Πειραιά τόνισε την ανάγκη να γίνει νέα προσέγγιση στον κόσμο για να πάει να εμβολιαστεί. Υποστήριξε ότι υπάρχει καθυστέρηση και κάτι τέτοιο θα έπρεπε να έχει ήδη γίνει.

«Πρέπει να πλησιάσουμε τους γονείς για να εμβολιαστούν τα παιδιά. Ο στόχος είναι ο εμβολιασμός του 80% του πληθυσμού για ασφάλεια» ήταν τα λόγια της στην πρωινή εκπομπή του OPEN. Η κ. Παγώνη πρότεινε οι γιατροί να πηγαίνουν στα σχολεία για να εμβολιάσουν τα παιδιά με την έγγραφη άδεια των γονιών τους.
«Θα γίνουν αλλαγές στα μέτρα»

Στη συνέχεια η Ματίνα Παγώνη μίλησε για τα νέα μέτρα που ισχύουν στην εστίαση. Εκτίμησε ότι στην πορεία θα γίνουν αλλαγές και διορθωτικές κινήσεις όπως έχει γίνει και στο παρελθόν. Επίσης υποστήριξε ότι η επιτροπή θα πρέπει αποφάσεις με μεγαλύτερη ταχύτητα.

Αναφορικά με τα εμβολιαστικά κέντρα, η Ματίνα Παγώνη τόνισε ότι όταν δεν υπάρχει κινητικότητα δεν έχει νόημα να απασχολείται άδικα το προσωπικό. «Θα μπορούσαν να μειωθούν τα εμβολιαστικά εφόσον δεν υπάρχει προσέλευση και αυτό το προσωπικό να πάει και να προσφέρει υπηρεσίες εκεί που πραγματικά χρειάζεται», επεσήμανε.

Τέλος, σχολίασε τα φαινόμενα με τα πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού και νόσησης. Η κ. Παγώνη τόνισε ότι όποιος έχει παραβιάσει το νόμο θα πρέπει να πάει σπίτι του με συνοπτικές διαδικασίες. «Τα πολλά λόγια είναι φτώχεια» κατέληξε.

Πηγή:iefimerida.gr