Πανηγύρεις Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης - Γιορτάζουν Βρύναινα και Γαύριανη

Πανηγύρεις Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης - Γιορτάζουν Βρύναινα και Γαύριανη

Την μνήμη των Αγίων Θεοστέπτων Βασιλέων

και Ισαποστόλων Κωνσταντίνου και Ελένης εορτάζει η Εκκλησία μας το Σάββατο 21/5.
Επίκεντρο του εορτασμού στην Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος θα είναι ο ομώνυμος Ιερός Ναός στην παραλία του Βόλου, όπου την παραμονή της εορτής, στις 7.15μ.μ., θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Δημητριάδος κ. Ιγνατίου. Στο τέλος του Εσπερινού θα ξεκινήσει η Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος και των Ιερών Λειψάνων των Αγίων, με κατεύθυνση το μνημείο των Ηρώων, όπου θα τελεστεί η αρτοκλασία και ο Σεβασμιώτατος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο. Στις 10.00 μ.μ. θα τελεστεί Ιερά Αγρυπνία, η οποία θα απολύσει στις 12.30 μετά τα μεσάνυκτα.

Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί Πανηγυρική Θεία Λειοτυργία, ιερουργούντος του Σεβ. Ποιμενάρχου μας κ. Ιγνατίου, ο οποίος θα ομιλήσει.

Στις 6.30μ.μ. θα ψαλεί ο μεθεόρτιος Εσπερινός και η Ιερά Παράκληση της Παναγίας της Γαυριώτισσας και των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης.

Ο Εσπερινός και η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία θα μεταδοθούν απευθείας από τον τηλεοπτικό σταθμό astra, τον Ρ/Σ «Ορθόδοξη Μαρτυρία» και το κανάλι της Ιεράς Μητροπόλεως στο youtube.

Υπενθυμίζεται ότι, στο πλαίσιο της Ιεράς Πανηγύρεως, στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Βόλου φιλοξενείται η Ιερά και Θαυματουργός Εικόνα της Παναγίας Γαυριώτισσας, από την Ιερά Μονή Δαδίου, η οποία θα παραμείνει προς προσκύνηση έως την Δευτέρα 23/5.

Στην Ιερά Μητρόπολή μας πανηγυρίζουν επίσης οι κάτωθι Ιεροί Ναοί:

Ιερός Ναός Αγίων Κωνστανίνου και Ελένης Βελεστίνου

Την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Αρχιμ. Παμφίλου Κοιλιά, Ιεροκήρυκος, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο. Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Αρχμ. Μαξίμου Παπαϊωάννου, Γενικού Αρχιερατικού Επιτρόπου, ο οποίος θα ομιλήσει.

Ιερός Ναός Αγίων Κωνστανίνου και Ελένης Μαράθου

Την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Οικ. Ιωάννου Καμακά, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο. Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Πρωτ. Γεωργίου Κωστόπουλου, ο οποίος θα ομιλήσει.

Ιερός Ναός Αγίων Κωνστανίνου και Ελένης Γαύριανης

Την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Πρωτ. Χρήστου Μπούντη, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο. Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Πρωτ. Ευσταθίου Βαρβαρέλη, ο οποίος θα ομιλήσει.

Ιερός Ναός Αγίων Κωνστανίνου και Ελένης Βρύναινας

Την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Αρχιμ. Γεωργίου Γιαννιού, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο. Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Πρωτ. Βασιλείου Ακριβοπούλου, ο οποίος θα κηρύηξει τον Θείο Λόγο.