Πανηγύρεις Ευαγγελισμού στη Μαγνησία- Γιορτάζει ο Ι.Ν. Ευαγγελιστρίας Αλμυρού

Πανηγύρεις Ευαγγελισμού στη Μαγνησία- Γιορτάζει ο Ι.Ν.  Ευαγγελιστρίας Αλμυρού

Την μεγίστη Θεομητορική εορτή του Ευαγγελισμού της Παναγίας εορτάζει

η Εκκλησία μας το Σάββατο 25 Μαρτίου. Επίκεντρο του εορτασμού στην Τοπική μας Εκκλησία θα είναι ο ιστορικός Ιερός Ναός Ευαγγελιστρίας Ν. Ιωνίας, όπου την παραμονή της εορτής, στις 6.30μ.μ. θα τελεστούν ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός και η Δ΄ Στάση των Χαιρετισμών, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Δημητριάδος κ. Ιγνατίου, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο. Θα ακολουθήσει η λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος του Ευαγγελισμού στους δρόμους πέριξ του Ιερού Ναού.

Στις 10μ.μ. θα ξεκινήσει Ιερά Αγρυπνία, η οποία θα απολύσει στη 1 μετά τα μεσάνυκτα.

Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβ. Μητροπολίτου μας κ. Ιγνατίου. Στις 6μ.μ. θα τελεστεί ο Μεθεόρτιος Εσπερινός, προεξάρχοντος του Αρχιμ. Σεραφείμ Κοντακτσή, ο οποίος θα ομιλήσει.

Τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου πανηγυρίζουν και οι κάτωθι Ιεροί Ναοί:

Ευαγγελιστρίας Αλμυρού

Την παραμονή της εορτής, στις 6.30μ.μ., θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Αρχιμ. Γεωργίου Γιαννιού, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο. Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Αρχιμ. Παμφίλου Κοιλιά, Ιεροκήρυκος, ο οποίος θα ομιλήσει.

Ευαγγελιστρίας Γερακαρίου Αγιάς

Την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, μετ’ αρτοκλασίας και Θείου κηρύγματος. Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία. Της ιεράς Πανηγύρεως θα προεξάρχει ο Αρχιμ. Αθανάσιος Παραβάντσος, Ιεροκήρυξ, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο.

Ευαγγελιστρίας Άνω Γατζέας

Την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Πρωτ. Θεοδώρου Παπασακελλαρίου, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο. Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Πρωτ. Κωνσταντίνου Φλάκη, ο οποίος θα ομιλήσει.

Ο εορτασμός της Εθνικής εορτής

Την 25η Μαρτίου, στις 11π.μ., ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος θα τελέσει την επίσημη Δοξολογία επί τη Εθνική επετείω, στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Βόλου. Ακολούθως, ο Σεβασμιώτατος θα τελέσει Τρισάγιο στο μνημείο των Ηρώων στην παραλία του Βόλου και θα παρακολουθήσει την καθιερωμένη παρέλαση.