Παρέλαση κλασσικών οχημάτων στον Αλμυρό

Παρέλαση κλασσικών οχημάτων στον Αλμυρό

Ένα ξεχωριστό γεγονός θα ζήσουν οι φίλοι της κλασσικής αυτοκίνησης στη Μαγνησία ,

την Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2022 , αφού η Λέσχη «Φίλοι Κλασσικού Οχήματος-ΦΙΟ» , με έδρα το Βόλο, συνεργάζεται με τον Δήμο Αλμυρού και την ΕΚΠΟΛ  και  πραγματοποιεί μια όμορφη  εκδήλωση, που συνδυάζει την αγάπη για το κλασσικό όχημα και την ανάδειξη μαγικών προορισμών της Μαγνησίας.

Για τον λόγο αυτό η ΦΙΟ απευθύνει ανοιχτή πρόσκληση , για  ελεύθερη συμμετοχή,  όχι μόνο στα μέλη της και στα μέλη άλλων λεσχών και ομοσπονδιών από τη Θεσσαλία και τις όμορες περιφέρειες, που διαθέτουν κλασσικό όχημα, αλλά και σε όλους τους φίλους  της κλασσικής αυτοκίνησης, που, προς το παρόν , δεν διαθέτουν κλασσικό όχημα , αλλά  θα ήθελαν να γνωρίσουν από κοντά σπάνια ιστορικά αυτοκίνητα εν κινήσει και να ενημερωθούν γι’ αυτά, αλλά και να συμμετέχουν με το δικό τους συμβατικό όχημα, σε αυτή την όμορφη εκδήλωση- οχηματοπορεία,  που έχει ως προορισμό την πόλη  του Αλμυρού  και έναν σπάνιο υγροβιότοπο με μεγάλο περιβαλλοντικό ενδιαφέρον, τις  λίμνες Ζηρέλια, κοντά στην Ευξεινούπολη.

Πρόγραμμα εκδήλωσης

Η συγκέντρωση των κλασσικών , αλλά και των συμβατικών, οχημάτων των φίλων της ΦΙΟ, θα ξεκινήσει στις 09.00 το πρωΐ  της Κυριακής 20 Νοεμβρίου 2022, στον αύλειο χώρο του Πανθεσσαλικού Σταδίου Βόλου ( όπου έχει την έδρα της η ΦΙΟ και τα γραφεία της θα είναι ανοιχτά από τις 08.30 π.μ.).

Το υπόλοιπο πρόγραμμα της ημέρας έχει ως εξής :

10.00- Εκκίνηση όλων των οχημάτων για την πόλη του Αλμυρού

11.00 -Άφιξη στην κεντρική πλατεία του Αλμυρού

11.00-13.30 Έκθεση κλασσικών οχημάτων στην κεντρική πλατεία

13.00-13.30 , Δεξίωση της Δημοτικής Αρχής Αλμυρού  προς όλους τους συμμετέχοντες στην εκδήλωση.

13.30 Αναχώρηση για τις Λίμνες Ζηρέλια  και ξενάγηση

Όσοι  βρεθούν στην κεντρική πλατεία του Αλμυρού, αλλά και σε όλη τη διαδρομή, την ερχόμενη Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2022, θα έχουν την ευκαιρία να θαυμάσουν τα πανέμορφα κλασσικά οχήματα παλαιότερων εποχών, μελών  της Λέσχης Φ.Ι.Ο.,  αλλά και συλλεκτών άλλων περιοχών, που προσκλήθηκαν για να συμμετάσχουν στην εκδήλωση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Αλμυρός έχει αξιόλογη πολιτιστική κληρονομιά και είναι επισκέψιμα τα εξής σημεία:

- Το Αρχαιολογικό Μουσείο σε ένα νεοκλασικό κτήριο του προηγούμενου αιώνα
- Το επιβλητικό κτήριο του Παλαιού Γυμνασίου (Δημοτικό Ωδείο)
- Η Δημοτική Βιβλιοθήκη «Θανάσης Ακριβόπουλος»
- Οι λίμνες Ζηρέλια, κοντά στην Ευξεινούπολη, υγροβιότοπος με μεγάλο περιβαλλοντικό ενδιαφέρον.
- Βυζαντινές Εκκλησίες
- Το Κουρί, αισθητικό δάσος από βελανιδιές (1.150 στρεμμάτων), το μοναδικό στην Ευρώπη δάσος βελανιδιάς σε πεδινή έκταση, 2 χλμ. ΒΔ του Αλμυρού.
- Το κλασσικό όχημα στην υπηρεσία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης της κοινωνίας

Τα κλασσικά οχήματα έχουν εκατομμύρια φίλους σε όλο τον κόσμο  και τις διοργανώσεις τους παρακολουθούν πολίτες από όλες τις χώρες του πλανήτη, μικροί και μεγάλοι.

 

Λόγω, ακριβώς  της υψηλής αναγνωρισιμότητας αποτελούν ένα δυνατό  εργαλείο προβολής ενός προορισμού, αλλά και  ως μέσο ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των πολιτών και έτσι μπορούν  να μεταδοθούν μηνύματα δημόσιας υγείας και πρόληψης σοβαρών ασθενειών , όπως συνέβη  στην εκδήλωση του Βόλου στις 25 Σεπτεμβρίου 2022  (DGD- Distinguished Gentlemen’s Drive) , που ήταν  πρωτοπόρα και καινοτόμα και αποτελούσε μέρος μιας παγκόσμιας συντονισμένης κίνησης για την υγεία του Ανθρώπου και ειδικότερα για την πρόληψη του καρκίνου του προστάτη στον άνδρα , την ψυχική του υγεία και τη στήριξη παγκόσμιων ερευνών στο μεγάλο αυτό θέμα και την οποία η ΦΙΟ υλοποίησε με τον καλύτερο τρόπο.

Η μεγάλη  προσφορά  του Βόλου στην Κλασσική Αυτοκίνηση

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Βόλος, όλα αυτά τα χρόνια  έχει διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη της κλασσικής αυτοκίνησης στην Ελλάδα, αφού διοργάνωσε εμβληματικές εκδηλώσεις, και συνεργάστηκε με πολλές άλλες Λέσχες σε όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Ο Πρόεδρος της Φ.Ι.Ο. Κώστας Καρακατσάνης δήλωσε ότι : «Η νέα Λέσχη Φ.Ι.Ο. με έδρα το Βόλο (Πανθεσσαλικό Στάδιο), ανήκει στην ΕΟ-ΦΙΛΠΑ και αποτελεί την μετεξέλιξη και την ενδυνάμωση της πρώην ΛΕΚΟΒ, συγκέντρωσε όλα τα παλαιά μέλη και προγραμματίζει δράσεις που δίνουν αναπτυξιακό χαρακτήρα στις διοργανώσεις με κλασσικά οχήματα, αλλά και δράσεις με έντονο κοινωνικό πρόσημο, για την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών σε μείζονα θέματα που απασχολούν τις σύγχρονες κοινωνίες (δημόσια υγεία, περιβάλλον, φτώχεια κ.ά.)

Για τον λόγο αυτό ο Φορέας μας αγκαλιάζει όλους ,ανεξαίρετα,  τους κατόχους και φίλους κλασσικών οχημάτων από όλη τη Μαγνησία και την Ελλάδα, ενώ στον άμεσο σχεδιασμό του είναι η διοργάνωση μεγάλων εκδηλώσεων  πανελλήνιας και διεθνούς εμβέλειας ,που θα αναδείξουν την περιοχή της Μαγνησίας ως έναν μαγικό προορισμό, για το θαυμάσιο περιβάλλον, τα μοναδικά τοπικά προϊόντα, τον πολιτισμό της , την ιστορία, τη γαστρονομία, τα αξιοθέατα , μα πιο πολύ για τους θαυμάσιους και φιλόξενους κατοίκους της.

Μέσα από τις πρωτοβουλίες της η Φ.Ι.Ο., μπορεί να συμβάλλει στη διάσωση των κλασσικών οχημάτων, που αποτελούν την ιστορία της τεχνολογίας και της εξέλιξης στη μετακίνηση του ανθρώπου, αλλά και να διαμορφώσει με τις παρεμβάσεις της ένα υγιές πεδίο στο χώρο της κλασσικής αυτοκίνησης στην Ελλάδα».

Για συμμετοχές πληρωμάτων ή και φίλων της κλασσικής αυτοκίνησης, στην εκδήλωση της Κυριακής 20 Νοεμβρίου 2022, από το Βόλο με προορισμό την περιοχή Αλμυρού, παρακαλούμε να επικοινωνήσετε με τον Πρόεδρο της ΦΙΟ  κ. Κ. Καρακατσάνη  τηλέφ.6944-887441.

www.taxydromos.gr