Παρουσίαση δύο βιβλίων τοπικής ιστορίας από τη Φιλάρχαιο Εταιρεία Αλμυρού (βίντεο&φωτο)

 Παρουσίαση δύο βιβλίων τοπικής ιστορίας από τη Φιλάρχαιο Εταιρεία Αλμυρού (βίντεο&φωτο)

H επίσημη παρουσίαση δύο πολύ σπουδαίων και μοναδικών βιβλίων τοπικής ιστορίας πραγματοποιήθηκε στο Πολιτιστικό Κέντρο Αλμυρού, την Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2019.

Την εκδήλωση διοργάνωσε η Φιλάρχαιος Εταιρεία Αλμυρού και συγγραφέας των δύο έργων είναι ο πρόεδρος της Φιλαρχαίου και εμβριθής ερευνητής της τοπικής ιστορίας κ. Βίκτωρ Κ. Κοντονάτσιος.

Το πρώτο είναι η επίτομη πολυτελής έκδοση με τίτλο «Η περιοχή του Αλμυρού στην Ιστορία», η οποία περιέχει την πιο πλήρη ιστορική πορεία του τόπου μας από την μυθολογική έως και τη σύγχρονη εποχή.
Το δεύτερο έχει τίτλο «Η ιστορία της περιοχής Αλμυρού σε δέκα μαθήματα» και περιλαμβάνει όλα όσα «διδάχθηκαν» κατά τη διάρκεια των δέκα δίωρων μαθημάτων Τοπικής Ιστορίας, τα οποία πραγματοποιήθηκαν από τον Ιανουάριο μέχρι τον Ιούνιο του 2019 στην αίθουσα ομιλιών της Φιλαρχαίου.

Για τα βιβλία μίλησαν  η φιλόλογος καθηγήτρια του 1ου Γυμνασίου Αλμυρού κ. Χρυσούλα Τζαφλέρη, η οποία και παρακολούθησε τα «μαθήματα», ο θεολόγος  καθηγητής του Γυμνασίου Σούρπης και μέλος του Δ.Σ. κ. Τριαντάφυλλος Σπανός και ο συγγραφέας. Την εκδήλωση συντόνισε η αντιπρόεδρος κ. Χρυσούλα Κοντογεωργάκη.