Πιθανή παραμονή αεροπορικής γραμμής Αγχιάλου – Ηρακλείου και το χειμώνα

Πιθανή παραμονή αεροπορικής γραμμής Αγχιάλου – Ηρακλείου και το χειμώνα

Πολύ πιθανό είναι να συνεχιστεί και τον χειμώνα, η πτήση από το αεροδρόμιο Ν. Αγχιάλου προς Ηράκλειο Κρήτης, καθώς η λειτουργία της γραμμής κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού πηγαίνει εξαιρετικά, με πληρότητες της τάξης του 90 με 95%. Αυτό δήλωσε στο Θεσσαλικό Περισκόπιο, ο αερολιμενάρχης Νέας Αγχιάλου, Κωνσταντίνος Ευσταθίου, προσθέτοντας ότι σίγουρα αυτό θα το γνωρίζουμε, σε 10-15 μέρες.

Όπως μάλιστα, τόνισε, έρευνες που διενεργήθηκαν στο αεροδρόμιο από τον Δήμο Βόλου και το Επιμελητήριο Μαγνησίας, δείχνουν ότι το 40-50% των επιβαινόντων στις πτήσεις από Κρήτη, ερχόταν για τουρισμό στη Μαγνησία ή ευρύτερα στη Θεσσαλία και την Κεντρική Ελλάδα, ενώ το υπόλοιπο αφορά επαγγελματίες και άλλες κατηγορίες.

Αν υπολογίσουμε ότι υπάρχει και ένας μεγάλος αριθμός Θεσσαλών φοιτητών που φοιτούν στο Πανεπιστήμιο της Κρήτης και αντίστοιχα, πολλοί Κρήτες φοιτητές που φοιτούν σε σχολές του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, γίνεται αντιληπτό ότι υπάρχει τεράστιο ενδιαφέρον για τη διατήρηση της συγκεκριμένης γραμμής.

Ο κ. Ευσταθίου έκανε επίσης γνωστό ότι υπάρχει πρόταση που εξετάζεται και για νέο δρομολόγιο εσωτερικού (αφορά νησιωτικό προορισμό) από τη νέα χρονιά.

Πολύ καλύτερα από την περσινή χρονιά πήγαν οι πτήσεις και από το εξωτερικό παρά τις δυσκολίες που υπήρξαν με τις πτήσεις από Μεγάλη Βρετανία.

Οι πληρότητες στις δύο εμβομαδιαίες πτήσεις από Αγγλία ήταν φέτος της τάξης του 60-70%, ενώ πολύ καλά πηγαίνει η πτήση από Γερμανία και ακόμη καλύτερα από τη Γαλλία.

“Μπορεί να μη φθάσαμε στα επίπεδα του 2019, αλλά πήγαμε και πηγαίνουμε πολύ καλύτερα από το 2020” τόνισε ο κ. Ευσταθίου, επισημαίνοντας πως το αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου γίνεται πλέον, ευρέως γνωστό.

πηγή: ertnews.gr