Πλαστικά και σκουπίδια στον περιβάλλοντα χώρο του γηπέδου Σούρπης

Πλαστικά και σκουπίδια στον περιβάλλοντα χώρο του γηπέδου Σούρπης

Πλαστικά και σκουπίδια άφησαν έξω από το γήπεδο της Σούρπης

φίλαθλοι που βρέθηκαν στον Κυριακάτικο αγώνα. Το θέμα επισημαίνει αναγνώστρια του Almyrosinfo.gr που έστειλε το παρακάτω κείμενο με τίτλο "Αμέλεια κατοίκων Σουρπης, 10/11/2019" συνοδευόμενο με τις φωτογραφίες που ακολουθούν:

"Αμέλεια κατοίκων Σουρπης, 10/11/2019"
Την Κυριακή, 10/11/2019, πραγματοποιήθηκε στο γήπεδο της Σουρπης αγώνας ποδοσφαίρου Αίαντας - Ρήγας. Οι φίλαθλοι ήρθαν να υποστηρίξουν την ομάδα τους, όμως μετά  τη ληξη του αγώνα - είτε από αφέλεια είτε γνωρίζοντας εν μέρει τις επιπτώσεις της πράξης τους - άφησαν τα σκουπίδια εκτεθημενα έξω από το χώρο του γηπέδου.
Το πιο δυσάρεστο είναι, ότι υπήρχε κάδος του δήμου, παρόλα αυτά ο κάδος είναι σχεδόν άδειος. Εκτός αυτού, τα σκουπίδια βρίσκονται έξω από την κεντρική πόρτα του σχολείου Γυμνασιου-Λυκειου Σουρπης, δίνοντας το παράδειγμα στους μαθητές να πετάνε και αυτοί τα σκουπίδια κατά αυτόν τον τρόπο. Την στιγμή που βιώνουμε την κλιματική αλλαγή και οι πυρκαγιές καταστρέφουν τους "πνεύμονες" του πλανήτη μας, εμείς συνεχίζουμε ακάθεκτα να πετάμε πλαστικά σε οποιοδήποτε χώρο, εκτός των καδων που βρίσκονται σχεδόν παντού.
Είναι άσχημο αισθητικά, αλλά και φέρει και βαριές επιπτώσεις στο περιβάλλον μας και συνακολουθα σε εμάς και γενικότερα το ζωικό βασίλειο.  Ανακεφαλαιωτικα, οφείλουμε να ενημερωθούμε περί προστασίας του περιβάλλοντος και να μη θεωρούμε δεδομένο ότι οι υπάλληλοι του δήμου είναι υποχρεωμένοι να μαζεύουν τα δικά μας σκουπίδια ένα ένα. Είναι ανάγκη να κάνουμε την αλλαγή και να δείξουμε σεβασμό προς τη φύση, που μας παρέχει όλα τα απαραίτητα για να ζήσουμε.