Ποια είναι η επενδυτική κίνηση της Volvo με στόχο την κλιματική ουδετερότητα

Ποια είναι η επενδυτική κίνηση της Volvo με στόχο την κλιματική ουδετερότητα

Μέσω του επενδυτικού τμήματος Volvo Cars Tech Fund, η Volvo Cars επένδυσε στη σουηδική εταιρεία Bcomp, η οποία εξελίσσει υψηλής απόδοσης ελαφρά υλικά, βασισμένα σε φυσικές ίνες.

Για την δημιουργία των υλικών της η Bcomp χρησιμοποιεί ίνες από λινάρι, ένα υλικό βιολογικής βάσης το οποίο, σε σύγκριση με τα συνηθισμένα πλαστικά τμήματα, προσφέρει σημαντική εξοικονόμηση όσον αφορά το βάρος, τη χρήση ενέργειας και τις εκπομπές ρύπων.Ταυτόχρονα το συγκεκριμένο υλικό ευνοεί σχεδιαστικές λύσεις για αισθητικές επιφάνειες.

Η Volvo Cars δίνει έμφαση στην έρευνα για τη χρήση συνθετικών υλικών που περιέχουν φυσικές ίνες για την επόμενη γενιά των αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκινήτων της, ενώ η θυγατρική της εταιρεία, Polestar, στοχεύει επίσης να χρησιμοποιήσει υλικά της Bcomp στα επόμενα μοντέλα της.

Τα υλικά της Bcomp χρησιμοποίησε για πρώτη φορά στο πιο πρόσφατο πρωτότυπο της, το Concept Recharge. της Bcomp στο πιο πρόσφατο πρωτότυπο αυτοκίνητό της, το Concept Recharge. Η Bcomp εκτιμά ότι σε σύγκριση με τα συνηθισμένα πλαστικά τμήματα, τα συνθετικά που βασίζονται σε φυσικές ίνες είναι έως και 50% πιο ελαφριά, χρησιμοποιούν έως και 70% λιγότερο πλαστικό και έχουν έως και 62% χαμηλότερες εκπομπές CO2.

Στο εσωτερικό του Volvo Cars Concept Recharge, χρησιμοποίησε συνθετικό λιναριού στα χαμηλά σημεία των αποθηκευτικών χώρων, στο πίσω μέρος των προσκέφαλων και στα υποπόδια. Στο αμάξωμα του αυτοκινήτου, ο εμπρός και ο πίσω προφυλακτήρας καθώς και τα μαρσπιέ αποτελούνται από συνθετικά υλικά με βάση το λινάρι.

Κύριος στόχος της Volvo Cars είναι συνεχόμενη προσπάθεια μείωσης των εκπομπών ρύπων, και ταυτόχρονα να γίνει κλιματικά ουδέτερη έως το 2040. Ήδη μέχρι το 2025, η εταιρεία στοχεύει να μειώσει τις εκπομπές CO2 σε ολόκληρο τον κύκλο ζωής κάθε αυτοκινήτου της κατά 40%, με έτος αναφοράς το 2018.

πηγή zougla.gr