Ποινή επτά μηνών στον 34χρονο, που επιτέθηκε σε αστυνομικούς

Ποινή επτά μηνών στον 34χρονο, που επιτέθηκε σε αστυνομικούς

Συνολική ποινή φυλάκισης επτά μηνών με αναστολή τριετίας επέβαλε χθες το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου στον 34χρονο που στις 3 Σεπτεμβρίου εξύβρισε και δεν υπάκουσε σε αστυνομικούς που μετέβησαν σπίτι του για να παρέμβουν σε περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας που είχε με τον πατέρα του.
Ο κατηγορούμενος κρίθηκε ένοχος για εξύβριση και απείθεια, ενώ αθωώθηκε για τις ενδοοικογενειακές σωματικές βλάβες, τις απειλές και τις εξυβρίσεις σε βάρος του πατέρα του.

Ο παθών είπε στο δικαστήριο ότι το περιστατικό προκλήθηκε από παρεξήγηση για ασήμαντη αφορμή και έκανε λόγο για συμβάν μικρής έντασης.

Ο 34χρονος αρνήθηκε ότι χτύπησε τον πατέρα του, ενώ ζήτησε «συγγνώμη» από τους αστυνομικούς, τονίζοντας στο δικαστήριο ότι τους αναζήτησε για να αντικαταστήσει το μπλουζάκι του ενός που το είχε σκίσει.

Οι αστυνομικοί που έσπευσαν στην οικία της οικογένειας βρήκαν τον κατηγορούμενο να κάνει σαν ταύρος μαινόμενος σε υαλοπωλείο. Ο κατηγορούμενος τους επιτέθηκε.

Πατέρας και γιος καβγάδισαν για ασήμαντη, όπως προέκυψε, αφορμή, όταν ο δεύτερος βγήκε εκτός ελέγχου.

Η Εισαγγελία Βόλου άσκησε εναντίον του ποινική δίωξη για βία κατά υπαλλήλου, εξύβριση και απειλή, καθώς επίσης και για ενδοοικογενειακή σωματική βλάβη και ενδοοικογενειακή απειλή.

Η κατηγορία της βίας κατά υπαλλήλου μετατράπηκε σε απείθεια.

Ο 34χρονος κρίθηκε ένοχος για τις πράξεις σε βάρος των αστυνομικών χωρίς να του αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό για τη συμπεριφορά του, ούτε του σύννομου πρότερου βίου, αν και ζητήθηκε από τον συνήγορο υπεράσπισης.

Κ.Μ.
www.taxydromos.gr