Προς σύσταση κεφαλαιουχικής εταιρείας παροχής μικροπιστώσεων το Επιμελητήριο Μαγνησίας

Προς σύσταση κεφαλαιουχικής εταιρείας παροχής μικροπιστώσεων το Επιμελητήριο Μαγνησίας

Προσπάθειες για να συστήσει κεφαλαιουχική εταιρεία παροχής μικροπιστώσεων κάνει το Επιμελητήριο Μαγνησίας και στις 30 Αυγούστου αποφάσισε τη σύνταξη business plan προκειμένου να εξετάσει εάν υπάρχουν προοπτικής στη σύσταση της εν λόγω εταιρείας.
Το ΔΣ του Επιμελητηρίου ανέθεσε σε επαγγελματία του Βόλου την διενέργεια του business plan έναντι του ποσού των 4000 ευρώ συμπεριλαμβανομένου και του ΦΠΑ, ενώ θα εξεταστούν και οι προϋποθέσεις αλλά και η διαδικασία σύστασης της εταιρείας.

Μιλώντας στο magnesianews.gr ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Τέλης Μπασδάνης, επεσήμανε πως είναι πολύ πρώιμο το στάδιο και το business plan ουσιαστικά θα εξετάσει όλα τα ενδεχόμενα, προκειμένου το εγχείρημα να είναι βιώσιμο και διασφαλιστεί η επιτυχία του.
Στον ανάδοχο του έργου δόθηκε χρονικό διάστημα για τη μελέτη του τριών μηνών. «Θα το συζητήσουμε και με τα υπόλοιπα τρία Επιμελητήρια στη Θεσσαλία για να συμμετέχουν στο σχήμα, ενώ προϋπόθεση είναι να υπάρχουν και ιδιώτες επενδυτές», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Μπασδάνης, που δεν έκυψε πως ήδη υπάρχει ενδιαφέρον ιδιωτών ενταχθούν σε αυτή την κοινοπραξία και μάλιστα ανέφερε πως είναι «παγκόσμιοι παίκτες».
Σημειώνεται πως μέσω της εταιρείας παροχής μικροπιστώσεων θα μπορεί υπό προϋποθέσεις να ενισχυθεί έως 25.000 ευρώ μία επιχείρηση.
Πάντως ο κ. Μπασδάνης τόνισε πως ακόμη είναι πολύ νωρίς για οποιοδήποτε σχέδιο, υπογράμμισε πως υπάρχει ενδιαφέρον και ιδιωτών να ενταχθούν στο σχήμα, αλλά και ενδιαφέρον των επιχειρήσεων, καθώς μπορούν να αυξήσουν την ρευστότητά τους. Ωστόσο, συνέχισε θα πρέπει πρώτα να δουν τα αποτελέσματα του business plan κι έπειτα να προχωρήσουν για να διασφαλιστεί το Επιμελητήριο ότι το εγχείρημα αυτό δεν θα αποτύχει.

www.magnesianews.gr