Προσπέρασε & τράβηξε όπλο - Τρόμος για οδηγό στην εθνική οδό στο ύψος του Αλμυρού

Προσπέρασε & τράβηξε όπλο - Τρόμος για οδηγό στην εθνική οδό στο ύψος του Αλμυρού

Η κλήση που δέχτηκε το «100» λίγο πριν τις έξι

προχθες το απόγευμα, σήμανε συναγερμό στο Τμήμα Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων ΠΑΘΕ Μαγνησίας στον Αλμυρό. Οδηγός αυτοκινήτου που κινούνταν στο ρεύμα προς Θεσσαλονίκη κατήγγειλε ότι παράλληλα με το δικό του αυτοκίνητο κινούνταν άλλα δύο οχήματα, και πως από το ένα όχημα συνεπιβάτης τράβηξε όπλο και τον προσπέρασε με ταχύτητα.

Η καταγγελία έδειχνε σοβαρή και αξιόπιστη. Ο οδηγός που κάλεσε ακούγονταν ανήσυχος. Αισθάνθηκε την ανάγκη να ενημερώσει τις αρχές, αντιλαμβανόμενος ότι το συμβάν είναι σοβαρό και ότι θα πρέπει να διερευνηθεί.

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές τα τρία οχήματα κινούνταν στο ίδιο ρεύμα από το ύφος των διοδίων της Πελασγίας και μετά. Στο ύψος του Αλμυρού ο οδηγός του οχήματος κάλεσε στο 100 και κατήγγειλε ότι είδε επιβάτη να κρατάει όπλο στο διπλανό όχημα, αλλά δεν πρόλαβε να διακρίνει περισσότερα πράγματα, διότι ανέπτυξε ταχύτητα το αυτοκίνητο και χάθηκε από το οπτικό του πεδίο.

Η αστυνομία ενημέρωσε αμέσως την Τροχαία Αυτοκινητοδρόμων. Δύο περιπολικά με έξι άνδρες βγήκαν στην εθνική οδό αναζητώντας τα αυτοκίνητα. Η περιγραφή που είχαν ωστόσο δεν βοηθούσε, ώστε να εντοπιστούν τα οχήματα. Ο οδηγός μέσα στην αγωνία του να καταγγείλει το συμβάν, δεν κατάφερε να συγκρατήσει τους αριθμούς κυκλοφορίας των «εμπλεκομένων» οχημάτων.

«Όταν συμβαίνει αυτό είναι σαν να ψάχνουμε «ψύλλους στα άχυρα», σχολίασε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ έμπειρος ένστολος, που έχει βρεθεί σε παρόμοια κατάσταση, αναζητώντας ύποπτα οχήματα στην εθνική οδό. «Είναι θετικό ότι υπάρχουν πολίτες που είναι ευαισθητοποιημένοι και μόλις αντιληφθούν κάτι το αναφέρουν στις αρχές, πρέπει όμως κάθε φορά τα στοιχεία που παραθέτουν να είναι σαφή, ώστε να διευκολύνεται το έργο μας», τονίζει.

Κάτι ανάλογο ισχύει και για το χθεσινό συμβάν. Με τα οχήματα στην εθνική οδό να τρέχουν με ταχύτητα, δεν ήταν διόλου εύκολο να εντοπιστούν τα οχήματα που υποδείχτηκαν, για να ακολουθήσει έλεγχος και να διαπιστωθεί αν οι επιβάτες του έφεραν οπλισμό ή όχι μαζί τους.

Οι ίδιες καλά πληροφορημένες πηγές του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ λένε πως κινητοποίηση υπήρξε και στην περιοχή του Βελεστίνου, όπου μετέβησαν επίσης άνδρες της ΟΠΚΕ και της Τροχαίας αναζητώντας τα συγκεκριμένα οχήματα, δίχως όμως αποτέλεσμα.

Οι αρχές ενημέρωσαν σχετικά τους επόμενους σταθμούς διοδίων, μεταφέροντας τους αρμοδίους όσα στοιχεία είχαν στη διάθεσή τους, με την προσδοκία να εντοπιστούν έστω και χιλιόμετρα μακριά από τον Βόλο.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ