"Προτεραιότητα η αποκατάσταση της γέφυρας στο Χολόρεμα Αλμυρού"

"Προτεραιότητα η αποκατάσταση της γέφυρας στο Χολόρεμα Αλμυρού"

“Επιβάλλεται άμεσα να αποκατασταθεί η γέφυρα στο Χολόρεμα καθώς έχει διακοπεί

η επικοινωνία μεταξύ Βόλου και Αλμυρού, αλλά και άλλων δημοτικών ενοτήτων του δήμου Αλμυρού και ο μόνος τρόπος είναι μέσω της νέας εθνικής οδού”, τόνισε μιλώντας στην ΕΡΤ Βόλου η αντιπεριφερειάρχης, Δωροθέα Κολυνδρίνη, και ζητώντας από την Πολιτεία να μην λειτουργήσει με τη συνήθη γραφειοκρατία.

Από την πλευρά της η πρόεδρος του ΤΕΕ Μαγνησίας, Νάνσυ Καπουλα, μιλώντας στην ΕΡΤ και την Ελένη Ραυτοπούλου, μετά από μία σύσκεψη στον Αλμυρό, ανέφερε ότι η γέφυρα αυτή του Χολορέματος είναι 70 ετών, ήταν πετρόκτιστη και παρουσίασε μια μεγάλη αστοχία μην μπορώντας να ανταπεξέλθει στο μεγάλο όγκο του νερού. «Ευτυχώς που εκείνη τη στιγμή δεν περνούσε κάποιο όχημα γιατί θα είχαμε θρηνήσει και θύματα», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Η Γέφυρα στο Νεοχωράκι
Επιπλέον επισήμανε ότι ευτυχώς που δεν έσπασε ο Ξηριάς πιο κάτω μέσα στο πυκνοκατοικημένο κομμάτι του Αλμυρού και σώθηκε η πόλη. Όμως ανέφερε στο σύνολό της η αγροτική οδοποιία έχει καταστραφεί, δρόμοι έχουν εξαφανιστεί και αντίστοιχα πολλά μικρά γεφύρια.

Το ύψος του νερού στο Ξηριά ξεπέρασε τα 8 με 9 μέτρα και η δύναμή του είχε σαν αποτέλεσμα να προκληθούν οι προαναφερόμενες ζημιές. Επιπλέον η κ. Καπούλα ανέφερε ότι ζημιές μεγάλες έχουν προκληθεί και στον περιφερειακό δρόμο του Αλμυρού και ότι ακόμη συνεχίζεται η καταγραφή των ζημιών.

www.ert.volos.gr