Προχωρά με γρήγορο ρυθμό από την Περιφέρεια Θεσσαλίας η μελέτη Μικροθήβες - Μπουρμπουλήθρα

Προχωρά  με γρήγορο ρυθμό από την Περιφέρεια Θεσσαλίας  η μελέτη Μικροθήβες - Μπουρμπουλήθρα

Προχωρά με γρήγορο ρυθμό,

από την Περιφέρεια Θεσσαλίας, η μελέτη για τη βελτίωση της εθνικής οδού 30  στο τμήμα από τον ανισόπεδο κόμβο Μικροθηβών έως τη Μπουρμπουλήθρα. Η Οικονομική Επιτροπή ενέκρινε το 1ο πρακτικό της επιτροπής διενέργειας του διαγωνισμού της μελέτης, προϋπολογισμού  1.182.924,78 ευρώ που  χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας.
«Η εποχή χρειάζεται ρυθμό,  ταχύτητα, αυτοματοποίηση και απλοποίηση» δηλώνει ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός. «Χρειάζεται δράση, συνεργασία και ανταγωνισμός προσφοράς, για να προετοιμάσουμε το αύριο και να έχουμε όσο το δυνατόν λιγότερους κλυδωνισμούς στην κοινωνία και στην οικονομία. Τα έργα που μελετά, δρομολογεί, χρηματοδοτεί και κατασκευάζει η Περιφέρεια Θεσσαλίας στηρίζουν τον άνθρωπο και τις ανάγκες του, δημιουργούν θέσεις εργασίας και φέρνουν χρήμα στην τοπική πραγματική οικονομία» προσθέτει ο Περιφερειάρχης.
Η  μελέτη αφορά την εκπόνηση συγκοινωνιακών μελετών σε στάδιο οριστικής καθώς και των αντίστοιχων υποστηρικτικών τους μελετών, για την βελτίωση του οδικού τμήματος από τον Α/Κ Μικροθηβών έως το τεχνικό άνω διάβασης στα όρια των Δημοτικών Ενοτήτων Βόλου και Ν. Αγχιάλου, μήκους 15 χιλιομέτρων περίπου. Η διατομή της αρτηρίας είναι ενιαίου οδοστρώματος με μία λωρίδα ανά κατεύθυνση πλάτους περί τα 3,75 μέτρα και Λωρίδα Πολλαπλών Χρήσεων, συνολικού πλάτους οδοστρώματος περί τα 11 μέτρα.
Προβλέπεται:
-η μελέτη, σε προκαταρκτικό και οριστικό επίπεδο, παραπλεύρων οδών εκατέρωθεν της υφιστάμενης οδού, όπου αυτό είναι δυνατό,
-η μελέτη σε προκαταρκτικό και οριστικό επίπεδο 5 ισόπεδων κόμβων,
-η μελέτη σήμανσης και ασφάλισης της αρτηρίας και των ισοπεδων κόμβων,
-οι υποστηρικτικές μελέτες (τοπογραφικές, περιβαλλοντικές, γεωλογικές, γεωτεχνικές
μελέτες και  έρευνες, υδραυλικές, Η/Μ, ΣΑΥ-ΦΑΥ)