Πρωταγωνιστές της αγοράς τα pick-up στις ΗΠΑ

Πρωταγωνιστές της αγοράς τα pick-up στις ΗΠΑ

Δίκαια η αγορά των ΗΠΑ θεωρείται ένας από τους εμπορικούς παραδείσους για τα pick-up καθώς στην έκθεση πρόσφατης ανάλυσης των ετήσιων πωλήσεων αναφέρεται πως πέντε στα δέκα νέα αυτοκίνητα που πωλήθηκαν το 2020 ήταν pick-up.

Μπορεί η παγκόσμια αγοραστική τάση να έχει αναδείξει τα SUV και crossover σε απόλυτους πρωταγωνιστές της σύγχρονης αγοράς όμως στις ΗΠΑ η αγάπη του κοινού για τα pick-up φαίνεται πως δεν έχει επηρεαστεί στο ελάχιστο.

Σε πρόσφατη επίσημη αναφορά σχετικά με τις πωλήσεις της περασμένης χρονιάς υπογραμμίζεται πως πέντε από τα δέκα κορυφαία σε πωλήσεις μοντέλα της αγοράς των ΗΠΑ ήταν pick-up. Επί του συνόλου των 14,5 εκατομμυρίων αυτοκινήτων που πωλήθηκαν οι τρεις κορυφαίες θέσεις ανήκουν μάλιστα σε pick-up αντιστοιχώντας σε ποσοστό 13 % επί του συνόλου. Στην κορυφή της λίστας βρίσκεται η Ford με την σειρά F-Series στην οποία πρωταγωνιστεί το F-150 και τα μεγαλύτερα μοντέλα Super Duty. Αυτή η επίδοση συνεχίζει για 39η χρονιά την παράδοση της Ford να ηγείται με τον πλέον εμφατικό τρόπο στην κατηγορία.

Τη δεύτερη θέση στα πιο καλοπουλημένα pick-up κατέλαβε το Chevrolet Silverado με το Dodge Ram να συμπληρώνει την κορυφαία τριάδα πωλήσεων.
Από εκεί και πέρα μέσα στην πρώτη δεκάδα των καλύτερων πωλήσεων στις ΗΠΑ συμπεριλαμβάνονται μοντέλα που παραδοσιακά απολαμβάνουν την εκτίμηση του αγοραστικού κοινού στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού μεταξύ των οποίων τα Toyota RAV4, Camry και Corolla καθώς και τα Honda CR-V και Civic.

πηγή:ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ