Πρόεδρος Λιμενικών Μαγνησίας: Δεν επαρκεί η αύξηση των οργανικών θέσεων των λιμενικών

Πρόεδρος Λιμενικών Μαγνησίας: Δεν επαρκεί η αύξηση των οργανικών θέσεων των λιμενικών

Τη δυσαρέσκειά του εκφράζει ο Πρόεδρος των Λιμενικών Κυράνης Κων/νος αναφορικά με τη κατανομή των οργανικών θέσεων του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ στο Νομό Μαγνησίας. Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση των Λιμενικών, η πρόταση του ΥΝΑΝΠ για την αύξηση των οργανικών θέσεων (1.500 στο σύνολο για όλο το Λιμενικό Σώμα) που προβλέπονται σε Βόλο, Αμαλιάπολη, Τρίκερι, Αγιο Ιωάννη Μουρεσίου και στις Β.Σποράδες δεν επαρκούν να καλύψουν ούτε τις βασικές λειτουργικές ανάγκες.

Aντιδράσεις προκάλεσε το γεγονός ότι οι Β.Σποράδες δεν εντάχθηκαν στα νησιά του Αιγαίου, που θα ενισχυθούν με σημαντικό αριθμό στελεχών, όπως αυτά του ΒΑ.Αιγαίου και των Κυκλάδων.

Τονίζεται στην ανακοίνωση ότι” θεωρείται επιβεβλημένη η πλήρης ανακατανομή των οργανικών θέσεων που θα μπορέσει να αυξήσει τους υπηρετούντες στην Αλόννησο τουλάχιστον στο διπλάσιο από όσους υπηρετούν σήμερα ,θα μπορέσει να μετακινήσει στελέχη σε Σκιάθο και Σκόπελο ώστε να καταστεί δυνατή και η μετάθεση στο τόπο συμφερόντων  των συναδέλφων που υπηρετούν εκεί για πολλά έτη ,θα αυξήσει των αριθμό των υπηρετούντων στην Αμαλιάπολη, που πλέον καλύπτει ανάγκες Λιμεναρχείου και όχι Λιμενικού Τμήματος που είναι σήμερα, θα καλύψει τα κενά σε προσωπικό στο Κ.Λ.Βόλου και στο Λ/Τ Αγ.Κυριακής Τρικέρων ενώ θα δημιουργήσει και τις συνθήκες ώστε να στελεχωθεί η υπηρεσία του Αγίου Ιωάννη Μουρεσίου που σήμερα λειτουργεί κάποιες ημέρες τα Σ/Κ κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.

Ταυτόχρονα γίνεται αντιληπτό ότι το νέο ΠΔ Μεταθέσεων έχει ως βασικό του στόχο όχι την ορθή διαχείριση του προσωπικού που πρόκειται να προσληφθεί βάσει της αύξησης των οργανικών θέσεων αλλά στην ουσία την ανατροφοδότηση των υπηρεσιών που έχουν κενές θέσεις με προσωπικό που έχει συμπληρώσει τα 15-30 έτη υπηρεσίας και υπηρετούν σε Λιμενικές Αρχές  της ηπειρωτικής Ελλάδος.

Και αυτό επειδή ο ρυθμός προσλήψεων μέσω πανελλαδικών εξετάσεων δεν είναι τέτοιος που θα μπορούσε να καλύψει τα κενά που υπάρχουν αλλά και αυτά που θα δημιουργηθούν. Θα πρέπει να εξεταστεί και το ενδεχόμενο πλήρους ανακατανομής των υπολοίπων 8.000 οργανικών, προκειμένου να αποκατασταθούν τα όσα λάθη και αδικίες έχουν διαπιστωθεί μέχρι σήμερα αλλά για να επέλθει η ισορροπία σε όλες τις υπηρεσίες ανά τη Ελλάδα.

Ταυτόχρονα απαιτείται:

-Μέριμνα για πρόσληψη στελεχών ειδικών κατηγοριών με έμφαση στη κάλυψη πραγματικών κενών των υπηρετούντων στα πλωτά προκειμένου oι διπλωματούχοι συνάδελφοι να μην μένουν εγκλωβισμένοι στη θαλάσσια υπηρεσία.

-Συμπερίληψη των υπηρεσιών του Ιονίου  ,της Θράκης του Αργοσαρωνικού και των Β.Σποράδων  σε αυτές που χρήζουν επιπρόσθετης στελέχωσης.

-Αύξηση του προβλεπόμενου ανά έτος  αριθμού των εισακτέων μέσω Πανελλαδικών εξετάσεων.

-Σταθερή πρόσληψη νέων συναδέλφων και μέσω προκηρύξεων ΑΣΕΠ ώστε να καθίσταται εφικτή ανά έτος η αντικατάσταση των συναδέλφων που υπηρετούν στα νησιά και συμπληρώνουν το χρόνο παραμονής τους σε αυτά.

Δυστυχώς από το ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ απουσιάζει ο σχεδιασμός για το ανθρώπινο δυναμικό γι΄αυτό και κρίνεται επιβεβλημένη η ανάληψη πρωτοβουλιών από τη πολιτική και στρατιωτική  ηγεσία ώστε η διαχείριση των στελεχών να αποτελέσει προϊόν επιστημονικής μελέτης που θα αξιολογήσει τα δεδομένα, τις ανάγκες του Σώματος και θα δώσει κατευθυντήριες γραμμές για τη καλύτερη αξιοποίηση του στελεχιακού δυναμικού ενός οργανισμού που οφείλει να λειτουργεί με σύγχρονες προδιαγραφές και πάντα με γνώμονα τη καλύτερη δυνατή αξιοποίηση των στελεχών”.

www.ertnews.gr