Πρόταση για ίδρυση δύο νέων σχολείων – Λυκειακές Τάξεις στην Ευξεινούπολη και ΕΕΕΕΚ στη Σκιάθο

Πρόταση για ίδρυση δύο νέων σχολείων – Λυκειακές Τάξεις στην Ευξεινούπολη και ΕΕΕΕΚ στη Σκιάθο

Η δημιουργία λυκειακών τάξεων

αλλά και Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΕΕΕΕΚ) στη Σκιάθο είναι τα δύο νέα σχολεία που στοχεύει να δημιουργήσει από την ερχόμενη σχολική χρονιά η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας.
Πριν λίγες ημέρες η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας απέστειλε στο υπουργείο Παιδείας το αίτημα και για την ίδρυση του ΕΕΕΕΚ στη Σκιάθο, όπως ζητήθηκε από τον Δήμο, προκειμένου να καλυφθούν ανάγκες μαθητών στο νησί.

«Συνολικά για την ερχόμενη σχολική χρονιά έχουμε υποβάλει στο υπουργείο για τη λειτουργία των σχολικών μονάδων τέσσερα αιτήματα. Πρώτον, να διατηρηθεί η λειτουργία του Γυμνασίου και Λυκείου Καναλίων και να μην χρειάζεται κάθε χρόνο να επιβεβαιώνεται με απόφαση από το υπουργείο. Δεύτερον, να αυτονομηθεί το ΕΠΑΛ Σκιάθου που τώρα λειτουργεί ως παράρτημα του 1ου ΕΠΑΛ Βόλου. Το συγκεκριμένο σχολείο έχει υψηλό αριθμό εγγραφών και το ενδιαφέρον είναι έντονο. Τρίτον, ζητήσαμε την ίδρυση λυκειακών τάξεων για την Ευξεινούπολη. Τέταρτον αιτηθήκαμε την ίδρυση ΕΕΕΕΚ στη Σκιάθο» τόνισε ο διευθυντής διεύθυνσης δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Μαγνησίας κ. Χαράλαμπος Σταχτέας.

Ο κ. Σταχτέας αναφερόμενος στην ίδρυση ΕΕΕΕΚ στη Σκιάθο τόνισε πως «η δημοτική αρχή της Σκιάθου μας γνωστοποίησε ότι χρειάζεται να δημιουργηθεί το συγκεκριμένο σχολείο για να καλυφθούν ανάγκες. Μας έστειλε τα δικαιολογητικά με την τεκμηρίωση της πρότασης και εμείς τα προωθήσαμε στο υπουργείο. Γνωρίζουμε ότι η όλη διαδικασία έγινε εκπρόθεσμα, αλλά ελπίζουμε πως το υπουργείο θα ανταποκριθεί, καθώς υπάρχουν ανάγκες. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις μας στο ΕΕΕΕΚ Βόλου μπορούν να φοιτήσουν σε πρώτη φάση δεκαπέντε μαθητές εκ των οποίων οι δέκα μαθητές προέρχονται από το ειδικό σχολείο και οι άλλοι πέντε είναι παλιοί απόφοιτοι του ειδικού σχολείου».

Για το θέμα των λυκειακών τάξεων στην Ευξεινούπολη ο κ. Σταχτέας είπε πως «είναι ανάγκη να δημιουργηθούν, γιατί αυτή τη στιγμή το ΓΕΛ Αλμυρού δέχεται τους απόφοιτους από δύο Γυμνάσια του Αλμυρού και το Γυμνάσιο Ευξεινούπολης και το κτίριο δεν αντέχει τόσο μεγάλο μαθητικό πληθυσμό. Στο πλαίσιο της αποσυμφόρησης, θέλουμε να δημιουργήσουμε τις λυκειακές τάξεις. Μάλιστα για του χρόνου εκτιμούμε ότι συνολικά θα μπορούν να φοιτήσουν μέχρι και 25 άτομα. Λυκειακές τάξεις λειτούργησαν και στο παρελθόν στην Ευξεινούπολη, αλλά μετά καταργήθηκαν».

www.e-thessalia.gr