Πότε έρχεται στην Ελλάδα το κουπέ-SUV Renault Arkana;

Πότε έρχεται στην Ελλάδα το κουπέ-SUV Renault Arkana;

Το Renault Arkana είναι ένα από τα νέα, πιο εντυπωσιακά SUV μοντέλα που παρουσιάστηκε το τελευταίο διάστημα. Δείτε πότε έρχεται στη χώρα μας.

Με το Arkana η Renault εισέρχεται στην κατηγορία των μεσαίων SUV, λανσάροντας ένα μοντέλο με κουπέ σχεδίαση στο πίσω μέρος του, που καταφέρνει έτσι να συνδυάζει τις αρετές πρακτικότητες των SUV, με το ξεχωριστό design και το δυναμισμό των κουπέ.

Το Arkana έχει μήκος 4,57 μέτρα, όντας μεγαλύτερο κατά 8 εκατοστά από το Renault Kadjar, ενώ παρά την κουπέ σχεδίαση του πίσω μέρος του, διαθέτει ένα αρκετά μεγάλο πορτ-μπαγκάζ 513 λίτρων (480 λτ. στην έκδοση Hybrid). To ταμπλό του μοντέλου της Renault είναι η νεότερη έκφανση που έχουμε δει στο Captur, με στοιχεία όπως ο πλήρως ψηφιακός πίνακας οργάνων και η κάθετη οθόνη αφής των 9,3 ιντσών στο κέντρο της κονσόλας να το κάνουν να ξεχωρίζει.

Στους κινητήρες του, το Arkana θα σταδιοδρομήσει με τον mild-hybrid 1.300άρη turbo βενζινοκινητήρα της Renault, ο οποίος συνδυάζεται στάνταρ με το 7τάχυτο αυτόματο EDC κιβώτιο ταχυτήτων. Η απόδοση του μοτέρ αυτού είναι 140 ίπποι και η ροπή αγγίζει τα 260 Nm διαθέσιμα μόλις από τις 1.750 στροφές. Η δεύτερη διαθέσιμη επιλογή είναι αυτή του υβριδικού συστήματος κίνησης που συνδυάζει έναν ατμοσφαιρικό βενζινοκινητήρα 1,6 λίτρων και 2 ηλεκτροκινητήρες. Η ονομαστική ισχύς του αγγίζει τους 143 ίππους, ενώ η μέση κατανάλωση μειώνεται στα 4,9 λτ./100 χλμ.

Το νέο Renault Arkana αναμένεται να ξεκινήσει τις πωλήσεις του στη χώρα μας μέσα στο Σεπτέμβριο. Όπως μας είπαν οι άνθρωποι της Renault, οι τιμές του αναμένεται να είναι άκρως ανταγωνιστικές.

Σημειώστε τέλος, πως το Renault Arkana έχει ήδη λάβει την ανώτατη διάκριση των 5 αστεριών για την ασφάλεια που προσφέρει στις δοκιμές πρόσκρουσης του EuroNCAP.

Πηγή:iefimerida.gr