Σε εξέλιξη οι εργασίες για τον πρώτο κυκλικό κόμβο στον Αλμυρό

Σε εξέλιξη οι εργασίες για τον πρώτο κυκλικό κόμβο στον Αλμυρό

Οι εργασίες για την κατασκευή κυκλικού κόμβου στον Αλμυρό ξεκίνησαν πριν από λίγες μέρες.

Πρόκειται για τον πρώτο κόμβο που κατασκευάζεται στην πόλη στη θέση Σχολεία – συμβολή οδών Παύλου Μελά και Βασιλέως Παύλου. Η συμβολή αυτή αποτελεί την κύρια είσοδο στην περιοχή του κέντρου του δήμου Αλμυρού για τα οχήματα που εισέρχονται από τη νέα εθνική οδό (ΠΑΘΕ).

Το έργο περιλαμβάνει την κατασκευή κυκλικού κόμβου και πεζοδρομίου από κυβόλιθους.

Επίσης προβλέπεται περιμετρικά του κόμβου να κατασκευαστεί πεζοδρόμιο πλάτους 3μ., ενώ ο κόμβος θα έχει τρεις διαβάσεις πεζών εντός του και δύο διαβάσεις νοτιοδυτικά στην οδό Αργυροπούλου και Μελά.

Επιπλέον θα ανακατασκευαστεί το υφιστάμενο πεζοδρόμιο βόρεια της διασταύρωσης καθώς και η περίφραξη του σχολικού προαυλίου, προκειμένου να κατασκευαστεί βατό κράσπεδο.

Στη νότια πλευρά του κόμβου θα διαμορφωθεί κατάλληλη διάταξη για την είσοδο αυτοκινήτου στην παρόδια ιδιωτική ιδιοκτησία και την απρόσκοπτη κίνηση των πεζών.

Τέλος θα κατασκευαστεί κεντρική πλακοστρωμένη νησίδα διαχωρισμού των ρευμάτων κυκλοφορίας µε προσαρμογή της γεωμετρίας και των διαστάσεων της υφιστάμενης οδού ώστε να συμβάλει ομαλά με τον κυκλικό κόμβο και να επιβραδύνεται η ταχύτητα των οχημάτων που εισέρχονται στον κόμβο (ρεύμα προς Ευξεινούπολη).